asperger syndrom · Funksjonsnivå · tilleggsvansker

Utdanning, asperger og well-beeing

Når jeg sier at jeg har Asperger, tenker noen på hindringene i hverdagen. Men jeg har mange av de samme mulighetene som andre mennesker. Jeg kan også bli spesielt flink til noe. Vi lever i dag i et samfunn der man kan studere nesten akkurat det man vil, så selv om man har en snever eller bred interesse, finner man noe som passer for seg.

Det betyr ikke at det bare er lett og noe alle får til. Det er også mange dyktige studenter, både med og uten autismespekterdiagnose, som sliter med eksamensangst og som feiler, prioriterer feil eller ikke klarer å strukturere seg. SPISS forlag har gitt ut en bok for mennesker med autisme som gjør de litt bedre rustet til studentlivet.

Boka er laget for de som skal begynne på videregående eller høyskole. Boken kan være: «En støtte i prosessen med å utvikle strategier til å navigere i de krevende, ofte konkurransepregede miljøene, der evnen til rask og vedvarende omstilling, håndtering av kompleksitet og skjerpede sosiale krav er en del av hverdagen for alle.»

For meg, ble studielivet overveldende. Jeg klarte ikke alltid å møte opp på skolen, jeg slet med å konsentrere meg om å lese og jeg hadde ugunstig håndtering av vanskelighetene jeg opplevde, som å kutte meg eller sitte våken langt utover nettene. Jeg tror likevel at jeg vil prøve å studere bibliotekvitenskap via Internett en gang. Internett har gjort studiene enda mer fleksible. Derfor leser jeg denne boka. Kan du ha nytte av den til før skoleåret setter inn? Sjekk spiss.no.

Screen Shot 2017-06-05 at 17.44.22

Reklame

2 kommentarer om “Utdanning, asperger og well-beeing

  1. Hi Helene, I like what you said and I believe many students encounter difficulties with the school or college. Many people have memories of being bullied by other students, or teachers. I had a problem with strip lighting. I could see this flickering long before most other people were aware orbit, when the tube inside the light was beginning to fail. Also, there was a buzzing sound with this kind of lighting. I still sit by a window if I’m in a room with others.
    I think there are many reasons for alternative firms of education and it is good that you have made this important point.
    Thank you, have a good day 🙂

    Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s