asperger syndrom · Funksjonsnivå

Den ujevne begavelse

Felles for mange med Asperger syndrom, er at de er intelligente samtidig som de ikke får til enkle ting i hverdagen. Dette er ting som er enkle for andre. Det handler ikke om å være lat eller å gi fra seg ansvaret for eget liv, det handler helt enkelt om å overleve fra dag til dag. Da gjør vi noen kompromisser, der noe blir velgjort og noe utestående.

Dette er veldig forvirrende for de som leser om oss eller observerer oss bare på utsiden. Hvordan kan du orke en konsert, hvis du ikke orker din daglige hygiene? er spørsmål som dukker opp. Hvordan kan du være reflektert nok til å skrive blogg og bok om å ha Asperger, uten å klare å sortere tankene godt nok til å unngå utageringer? Det lurer jeg på også. Men jo mer jeg klarer å lese om Asperger (det er ikke hver dag jeg orker å lese noe som helst om noe som helst) forstår jeg denne diskrepansen i funksjonsnivået.

Leser oss. Canon 100 mm Macro L-serie.
Reklamer

3 kommentarer om “Den ujevne begavelse

  1. Godt skrevet! Jeg tenker at vi må fokusere på de områdene vi er begavet, og at vi gjør det beste ut av resten – på ulike måter. Jeg forstår at folk kan ha vanskeligheter med å skjønne det noen ganger, hvordan vi kan være veldig flinke til noe og ha et stort funksjonsfall på andre områder. Men kanskje er det ikke meningen at de skal forstå alt.

    Stilig makrobilde 🙂

    Likt av 1 person

    1. Så godt å se deg. Takk skal du ha. Jeg er enig med deg og fokuserer på det jeg får til, og gjør mest mulig av det jeg kan. Også er det godt å ha en venn som ikke forventer mer enn man er. Forstå det den som kan.

      Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s