asperger syndrom · Funksjonsnivå

Asperger men ikke geni

Noen forventer at man skal være som «Rainman», Einstein eller et annet geni når man forteller om diagnosen og bekrefter at man har nettopp dette syndromet. Men vi med Asperger er forskjellige individer og kan være både normalt og høyt intelligente. Vi kan også være ganske dumme på noen områder. Det viser seg gjerne sosialt eller med personlig hygiene. Vi har ujevn begaving.

Denne diskerpansen har det med å skremme meg. Samtidig føler jeg meg ikke smart nok. Jeg vil være supertalent. Jeg vi ha en aspergersk superpower. Ok, jeg kan skrive, men jeg vil kunne noe som er mer oppsiktsvekkende. Noe som skiller klinten fra hveten. Noe som forteller deg at dette ikke bare er et menneske med utfordringer, men et menneske med Asperger-evner.

Det er ikke det at jeg trenger å være så flink, men jeg trenger noe til å veie opp det jeg er elendig på. Og å forstå at det er helt greit å være dårlig til det, fordi jeg er geni på et annet område. Men jeg er ikke og jeg hører ikke til noe sted, sånn kjennes det. Ikke hører jeg til blant de normale og ikke blant de høyt begavede. Denne følelsen av at jeg ikke er hjemme i min egen kropp og speilbilde eller i samfunnet i verden er til å bli forvirret og gal av, samt fryktelig ensom.

mysterium
Løst mysterium? Canon 100 mm L macro, Dust of Doll dukke.

2 kommentarer om “Asperger men ikke geni

 1. I wonder if your wonderful way of expressing these feelings and your accuracy in explaining the uneven development of many.people with aspergers is a balance or help to your feelings of being alone?
  Bless you Helene. Your blog writing is always well explained and honest.

  Likt av 1 person

 2. Jeg tror det er Stephen Hawkings som har sagt flg: Virkelige genier må være de ensomste mennesker
  på jorda.
  Trøste deg kan jeg nok ikke, selv om jeg gjerne ville. Men du har enda en gang fått meg til å forstå mer enn jeg gjorde før.

  Likt av 2 personer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s