asperger syndrom · kroppen · sosialt

Seksuelle forhold som fremmedord (under samme himmel)

Mange forskere, har i følge en artikkel i Autisme i dag, oversett at mennesker med autisme forelsker seg, har forhold og behov for seksuelle relasjoner. Det finner jeg interessant! Også fordi jeg selv ignorerer et sånt behov hvis jeg har et, her jeg lever under samme himmel som deg (riktignok avgrenset fra mangfoldet) der folk kysser hverandre, parrer seg og opprettholder evolusjonen.

Jeg trenger ikke kjærlighet. Jeg trenger bare å godta meg selv. Tror jeg. Jeg skal skrive oss igjennom det: Det er mange måter å godta seg selv på. Noen ganger kan man like seg selv bedre hvis andre liker en. Der kommer forelskelse inn og fargeleggerboss i eksistensen vår. Jeg liker å se på livet som et stort fargeskrin. Jeg tegner opp med rosa og blått og vi danner et forhold, strekene, formene og jeg.

Det er utovertiss og innovertiss om man skal tegne «korrekt»/eksakt, men jeg tenker aldri på det. Jeg tenker på å gifte seg, ikke på å ha sex. Jeg liker det som er langvarig, ikke det som varer i 15 minutter.

Det er også vanskelig for meg å oppdage intensjonene til andre mennesker. Noen ganger er de ikke interesserte i meg på andre måter enn en venn der jeg tenker giftemål, og andre ganger vil de kun ha meg til sex og jeg har ikke engang enset deres seksuelle tilnærming. Tilbake blir jeg den som avviser og stormer på dør.

Før jeg dør, håper jeg at jeg klarer å kjenne meg elsket. jeg trenger ikke å bli stormforelsket og oppleve den store kjærligheten, men å kjenne at jeg betyr noe for andre som et kvinnemenneske og potensiell partner. Det trenger ikke bli til noe mer, jeg vil bare føle akkurat det.

tro
Under samme himmel. 24 mm Canon.
Reklame

5 kommentarer om “Seksuelle forhold som fremmedord (under samme himmel)

 1. Takk for enda et interessant innblikk i din verden. Tror det er viktig å føle seg verdsatt av andre. Håper du en dag finner en person som du vil ha i livet ditt over lang tid, der det kan utvikle seg til kjærlighet.

  Likt av 1 person

 2. Så interessant innlegg og så fin måte å se det på egentlig au, likte så å lese dette. Jeg ble misbrukt i mange år så det med forhold er vanskelig for meg, så det du ønsker var noe jeg kjente ja det kan jeg kanksje ønske meg en dag med en mann, når jeg er klar.

  Håper du finner den beste for deg og kan opplevde den gode ekte kjærligheten og tryggheten 🙂

  Likt av 1 person

 3. Dette var et sterkt innlegg! Jeg håper du får oppleve å føle deg elsket i løpet av livet. Men som du sier, å godta seg selv er veldig viktig. Kanskje viktigere synes jeg. Jeg kommer neppe til å virkelig elske et annet menneske, men jeg har i det minste lært å elske meg selv, like både de positive og negative sidene. Og det er jo meg selv jeg skal leve med hele livet, så jeg tenker det er det viktigste (for meg).

  Godt skrevet 🙂

  Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s