asperger syndrom · sosialt · tilleggsvansker

Dra krakken bortått glaset

Så har vi gått gjennom dagene. Det er tid for å stoppe opp og sette seg ned før du går videre. Før du kjøper is og tenner grillen. Før du stresser med gressklipper eller gjester. Før det, bare prøv å være litt. Sammen med meg.

Jeg har en benk utenfor vinduet mitt. Personer med psykiske lidelser og personer med Asperger syndrom, eller bare en av delene, skjønner ofte det som skjer i ferien der ute selv om vi er innlagt eller på annen måte er isolert fra samfunnet. Vi vet hva som står på tapetet, selv om vi kanskje isolerer oss eller på en annet vis avstår fra det typiske sosiale sommerlivet.

Sitt ned, pust, ta en hvil. La oss snakke om det. For det er alltid sånn at noen er litt redde for å være sammen med meg, også de profesjonelle. Men jeg er ikke farlig. Jeg er bare litt annerledes. Vi kan finne ut av det, sammen. Bare sett deg ned.

Reklamer

6 kommentarer om “Dra krakken bortått glaset

 1. Jeg setter meg ned og puster ut. Hviler, sammen med deg i tankene. Jeg er glad for at du er litt annerledes og for at du er min venn. At vi sammen kan se verden med litt andre øyne, og ser alle de flotte detaljene og nyansene som ikke alle andre legger merke til.

  Likt av 1 person

  1. Jeg er også glad du er min venn. Vi kan se sammen, og dele og leve. Helt enkelt, likevel så komplisert at vi snubler av og til. Men på benken er det trygt.

   Liker

 2. Jeg kan også sitte sammen med deg på krakken! Og jeg skulle ønske at du kunne truffet «bonusbarnet mitt», hun er den klokeste unge dame jeg vet om. Hun har en kamerat med Asberger, og de to har hatt mye moro….Hun har trent ham inn i det sosiale liv, og det går rimelig bra…. Hun kunne sittet på krakken med deg, leeenge… og pratet om alt mellom himmel og jord 😉 Og dere ville hatt glede av hverandre….
  Pust ut, stopp opp, tenk over at det er helg! Jeg vet at helger kan være laaange, men det finnes litt positivt med dem også?
  Ha en fin helg, kjære du!

  Likt av 1 person

  1. Bonusbarnet ditt høres fantastisk ut. En venn som henne er uvurderlig. Jeg håper kameraten blomstrer og gir henne innblikk som gjør det verdt strevet. Jeg vet jeg er strev av og til. Men jeg har også evne til å se positive, små ting. Hvis du ikke har det så travelt, men setter deg ned med meg, kan jeg vise frem både humor og lek med språket vårt.

   Likt av 1 person

 3. Jeg sitter gjerne med deg på benken, kanskje kan vi bruke hvert vårt kamera og ta bilder av det vi ser fra benkeplassen. Ønsker deg en så god helg som mulig! Jeg skal jobbe som turistvert, men har håndarbeid med til stille stunder 🙂

  Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s