sosialt · tilleggsvansker · Uncategorized

Ærlig talt

Helt ærlig, er jeg ikke alltid snill. Jeg er ikke alltid den snille, lille blide pasienten som føyer seg etter regler og rutiner. Jeg følger rutiner, men er avhengig av at de er sånn som jeg har sett dem for meg. De kan ikke endres sånn helt uten Widerøe. Ja, jeg leker med ord og en gammel reklame for Widerøe flyselskap på 90-tallet («du kommer ikke videre sånn helt uten Widerøe»).


Når jeg ikke er den snille, kan jeg være vill i nikkersen og si: «Det har ikke du noe med» når personalet nysgjerrig spør meg hva jeg skal når jeg reiser meg opp. Eller jeg kan si «Idiot» hvis de ikke har fått med seg at jeg har sagt «legge meg» eller «tisse». Jeg kan være ganske vanskelig å ha med å gjøre (kommunikativt sett). De kan si: «Sov godt» og jeg kan si: «Det kan ikke du bestemme,» for jeg har ikke kontroll over hvordan jeg sover og da blir det en uhåndterlig kommando.

Når jeg er den onde, kan jeg si: «Du er feit og jeg vil knuse deg» og andre trusler jeg egentlig ikke har evnene til å gjennomføre. Jeg har det i ordene. Ordene er mitt våpen og mitt skjold. Tar du fra meg ordene, er jeg hudløs og det er så utrolig enkelt å såre meg. Også bare ved å snakke til meg, for jeg er god på ord og da tar jeg også dine ord til meg som om jeg var en skyteskive og du traff blink.

Blinkskudd med kameraet er det nærmeste jeg kommer livskvalitet og positive bidrag tilbake til de jeg er sammen med. Jeg tar bildene mine og sprer meg som villbrinebær via nettet. Jeg sprer de glade naturbildene og dukkene, triste eller muntre,  som jeg har gitt liv til gjennom fotografiappatatet.

Villbringebær. 100 mm Canon macro L

8 kommentarer om “Ærlig talt

 1. Takk for at du deler og takk for at du ikke alltid er den snille føyelige. Takk for at du sprer ditt budskap og dine bilder og de mangfoldelige ord. Du sprer glede og mye kunnskap til meg…. takk for at du er du. Stor klem

  Likt av 1 person

 2. Your honesty gives a true picture of being s patient in such a place. Your feelings of frustration at being in routines which are dictated to you must make you feel angry inside yourself, it’s not the nurses themselves. However you have explained in the past that you have many changes of staff. So some will understand you more.
  I love your photographs. Thank you Helene have a good day 🙂

  Likt av 1 person

 3. Tenk å klekke ut at «å kunne spre seg som villbringebær», det er ganske fantastisk!Har du tenkt på hvordan villbringebær er? De er vakre ❤ De stikker! De risper opp huden din, hvis du går inn i krattet…. De er kjempegode, de er søte, de gjør akkurat som de vil…. Og du er der! Du høres ut som et villbringebærkratt!
  Takk for at du deler med oss andre ❤

  Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s