asperger syndrom · tilleggsvansker

Seier´n?

Jeg er ufrivillig verdensmester i å skade meg selv. Jeg er såpass liten av anoreksi nettopp fordi jeg fryktet å bli noe stort. Jeg får pallplass i selvødeleggelse. Ikke bare har jeg laget meg selv til et vandrende lappeteppe du ikke vil ha over deg i sofaen fordi beina stikker ut, jeg har også klart å havne på toppen av omsorgsnivå. Så hjelpeløs er jeg.

Det er vanskelig å leve med tilleggsdiagnoser og tilleggsvansker. Det betyr ikke at det er lett å bare ha Asperger syndrom heller. Vi føler nok på mye av det samme forskjellen er bare at jeg har tatt det ut på meg selv, gått til angrep på noe jeg ikke visste hva var. Eller noen jeg ikke visste hvem var. Meg selv, i et nøtteskall. Bank, bank, er det noen hjemme?

Jeg er her, det er bare ikke så lett å snakke med meg. Men jeg fører mye indre dialog. En dag, kanskje blir jeg god på å være åpen med munnen min og stemmebåndet, uten å lukke øynene eller se bort. Jeg oppdaget forresten noe rart sist jeg var på somatisk sykehus. Jeg ser jo ikke folk i øynene, men jeg prøvde hardt og da jeg prøvde hang jeg meg opp i mascaraen til de kvinnelige legene.

Jeg lurer på om jeg en gang sminker meg pen og hel igjen, eller om det bare er klovnen som prøver å tilpasse seg samfunnet da. Skadet lå jeg i senga og så på legene som dømte meg utrustet med notatblokk. Hvem vant? Jeg stiller meg på pallen med Bolt.

Illustrasjon: Pixabay.
Reklame

8 kommentarer om “Seier´n?

  1. Det var ord med masse omsorg i. Tusen takk. Det er ikke så lett å vite hva man kan gjøre. Jeg vet det ikke selv. Men at du leser og tenker, gjør at jeg føler at bloggen min har verdi. Og det verdsetter jeg.

   Likt av 1 person

 1. Det er fint med blogg! Da kan vi lufte tanker, og det tror jeg at er veldig viktig ❤ Og i din situasjon, så er det dobbelt viktig….Men jeg skulle ønske at det gikk an å gjøre noe for deg?
  Er de som normalt er på jobb, kommet tilbake etter ferien? Er det noen som du har tiltro til, som du kan snakke med?
  Jeg kan bare ønske deg en grei natts søvn, – for jeg har en mistanke om at du ikke sover godt?
  Og så tenker jeg masse på deg! Stor klem ❤

  Likt av 1 person

  1. Det er fortsatt sommerbemanning og legen min er borte en hel uke til. Søtt av deg å tenke på hvordan jeg sover. Jeg får en del medisiner, så jeg sover relativt greit. Og veldig mye, fordi jeg blir så veldig sliten av tankene mine. Jeg drømmer av Og til vondt, og alltid veldig levende. Sitter med en kjent nattevakt nå, og det kjennes ut som jeg skal komme meg gjennom natta. Nattaklem!

   Likt av 1 person

 2. Huff, det må virkelig være hardt og tøft å være deg! Bare lurte på noe, ser du på Ungkaren Australia på FEM? Var tredje episode på mandag, reprise kommer på lørdag. Det var ei der som var så lik deg, syntes jeg. Som en eventyrprinsesse, de kalte henne Askepott. Dessverre var hun en av de tre som måtte reise hjem på mandag. Håper du får sett dobbeltgjengeren din, sånn hadde du sett ut med sminke og prinsesseklær. 😉 🙂
  Klem.

  Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s