asperger syndrom · rutiner

Mandag med måte

Det ble mandag igjen. Det blir det, hver uke. Stakkars trofaste mandag, som kommer pliktoppfyllende og drar motvillige, trøtte kropper opp av senga og ut på jobb eller barnehage og skole. Den blir tatt så dårlig imot, mandagen.

Men jeg smiler når det er mandag. Vil du vite hvorfor? Det er fordi det betyr faste ansatte på jobb og legesamtale. Vi kan snakke om det som har vært. Vi kan utveksle ord om det som har vært uforutsigbart der vi sitter med beina plantet godt inn i begynnelsen på uka. En uke med faste samtaler, gjøremål og rammer.

Men jeg skal ikke ta helt av. Jeg skal ikke juble. For jeg vet, at noen satte pris på helga vi har vært igjennom. De noen var bare ikke meg. Bortsett fra da jeg sov da. Da hadde jeg det godt. Det er denne søvnen som gjør at jeg holder ut helgene, kombinert med kameraet mitt. Jeg ble en dag spurt om jeg likte å gå tur. Hvis jeg får ha kameraet mitt så, svarte jeg. Og la til: Jeg ser verden gjennom det.

Sånn er uka også. Den har fototid to ganger per dag. Da fanger jeg vakre dukker og små blomster, humler og søledammer. Jeg ser detaljer og refleksjoner. Jeg speiler det som speiles kan. Jeg fanger himmelen der den faller ned i søledammen.

Det er mandag i dag og du er drittlei regnet. Særlig hvis det har regnet der du har tilbrakt helgen. Men vet du hva? Der det er regn kan jeg være (blid som ei) sol. Jeg har det nemlig bedre når været ikke stråler og legger opp til godt humør av meg. Mandager generelt forventer ikke fest og moro. Jeg liker det vante og tar dagene med måte, en og en og ikke alle i et jafs.

Blåmandag?

3 kommentarer om “Mandag med måte

  1. Da er vi to som liker mandager ❤ Vi ser dem litt forskjellig kanskje, men litt likt også 🙂
    Jeg elsker mandager, og jeg liker regnværdager 🙂 Noen sier " at der det er evig sol, blir det ørken", og det er nok ganske så sant 🙂
    Jeg skulle gjerne sett flere av bildene dine, siden jeg også nyter å ta bilder… De få jeg har sett fra deg, er utrolig bra ❤ ha en fin mandag, unge dame ❤

    Likt av 1 person

  2. Mandager er «ålreite dager», starten på ei ny uke, jeg liker at jeg nettopp IKKE vet alt uka bringer, altså motsatt av slik du vil ha det! Jeg liker å lese om hva fotograferingen betyr for deg. Siden jeg lever sammen med en dedikert foto- og film-mann, vet jeg en del om det…..

    Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s