asperger syndrom · foto · Funksjonsnivå · skriving · sosialt · spesialinteresser

Hybris

Hybris, eller overmot, representerer meg når jeg planlegger noe. Jeg satser høyt og hopper ut i løsa lufta, som om jeg hadde fallskjerm. Problemet er bare at jeg ikke har fallskjerm.

Fallhøyden er derimot stor. Jeg håper og ønsker så mye at jeg blir sønderknust på andres vegne. Ja, for det er ikke meg jeg håper for. Jeg håper for menneskeheten.

Fordi menneskene kunne finne på å bygge et stort tårn opp imot himmelen og ødelegge jorda i Babel (senere kjent som Babylon), bestemte Gud seg for å skape forvirring så de ikke kunne forstå hverandre lenger. Han skapte ulike språk. Dette er hentet fra urhistorien i første Mosebok. Hvis vi skal gå bibelhistorien bokstavlig da.

Syndromet Asperger er på en måte et tredje språk (og levesett). Jeg har snakket om idiosynkratisk tidligere, det med å bruke ord på en egenartet måte. Vi kommuniserer også spesielt ærlig og direkte. Jeg er også ganske kraftfull i ordbruken min og det kan minne om hybris det jeg lirer av meg.

Felles for mange med Asperger, er å idealisere og å sette noe høyt og hellig. Det være seg tog, verdensrommet, historie, tegneserier eller religion. Sheldon elsker tog. Sam i Atypical liker Antarktis. Jeg liker dukker jeg kan styre og manipulere til å leve og jeg skriver så levende, ærlig og poetisk som mulig på en gang. Noen ganger skriver jeg til omverdenen og deler både liv og interesser, som med boka som lanseres på Litteraturhuset i dag og kan bestilles på linken.

Vi gjør interessene våre så perfekte vi kan og sitter oppslukt av dem – noen ganger. Andre ganger prøver vi å gjøre alle andre til lags. Men jeg tror at for meg, er det at jeg tenker å bo for meg selv og sånn, velge livet og opptre som om jeg var frisk, bare et spill for galleriet representert som hybris.

Jeg faller. 

På bakkenivå. Canon L 100 mm macro

5 kommentarer om “Hybris

 1. Du må ikke «hoppe uten fallskjerm», som du sier, «Fallhøyden er stor»…. Jeg håper at du har kommet fint igjennom denne dagen, at det var MYE folk og at du fikk signert bøker » i vilden sky» 😉
  Jeg skal gå inn på linken for å bestille boka di, må lese litt av det du skriver!
  Ønsker deg en utmattet og sliten, GOD søvn, når kvelden kommer etterhvert ❤

  Likt av 1 person

  1. De er to faser, og kan leses etter hverandre eller hver for seg. Vil du lese begge, hadde jeg bestilt begge på en gang for billigere frakt og lest de i tur og orden.

   Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s