asperger syndrom · foto · skriving · spesialinteresser · tilleggsvansker

Jeg – et bilde i en ramme

Sosiale vansker og kommunikasjonsvansker, er vansker som bør ses i et utviklingsperspektiv. Syndromet Asperger gir en sårbarhet for skjevutvikling, som forebygges eller forsterkes av interaksjonen med miljøet.

Jeg for eksempel, er spesielt god på å skrive, leke med ord, finne detaljer og fotografere eller skrive dem opp og fram. Små ting blir til store setninger eller bilder. Til og med til bøker andre mennesker leser. Samtidig sliter jeg med å kommunisere.

Å kommunisere sosialt face to face, er noe annet enn å skrive og redegjøre for meg selv på en forståelig måte. Jeg er også ganske direkte og ærlig, og sliter med å tilpasse meg sosiale normale omgivelser. Det gjør det vanskelig for andre å snakke med meg. Jeg reagerer på detaljene i ordforrådet.

Jeg kan være vrang og lite fleksibel i tanker og adferd. Dette forsterkes av interaksjonen med andre mennesker som ikke forstår meg. Jeg blir i villrede og agitert. Når jeg er i omgivelser som er forutsigbare med klare regler og tydelige rammer, fungerer jeg som har ujevn begavning og en stor sårbarhet, bedre.

ramme2
Modell av Lillycat Cerisedoll
Reklame

En kommentar om “Jeg – et bilde i en ramme

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s