Alfabetutfordring bokstavdryss · skriving · spesialinteresser · tilleggsvansker · Uncategorized

F for farskap

Bokstavdrysset av en alfabetutfordring med bloggen Vinterblomst blir til små bonusinnlegg jeg poster klokken 18 noen dager i ny og ned som godis i tillegg til dagens faste innlegg i september, oktober og november. Det er for det meste skjønnlitterær skriving.

Jeg fikk telefonen av sykepleieren i hvitt. Jeg husker det knapt. Jeg tror i alle fall jeg fikk den av noen i hvitt, kanskje grønt er skjønt på buksene. Jeg skulle ringe pårørende i livet mitt. Eller, de var allerede ringt. Fra ambulansen, rød. De ringte pappa først. (Javel, hun har tatt en overdose.) Jeg vet ikke helt hva han sa, bare at han var pappaen min, for dagene etterpå kom han drassende med en pose klær og en faderlig klem. Farskap står ikke bare i korridoren eller entreen. Det gjør entré, helt enkelt, gjennom sykehuslokalene og inn til hjertet mitt, forbi diagnosene og mot strømmen. Vi er på bølgelengde og jeg sier: «Fish you was here» når han har gått igjen. Hemmeligheten med en gentest er at den er helt overflødig, for oss. 

Bare en sykkel? – Bare en pappa.

Det blir A for annerledes, B for bebreidelse, C for cellekamerat, D for dommedag, E for enkelt, F for farskap, G for godhet, H for helvetete, I for intens, J for jakt, K for kaos, L for labyrint, M for minimalism, N for nåde, O for orgasme, P for piller, Q for quiz, R for ringvirkninger, S for sangfugl, T for for tabu, U for unnskyld, V for varsel, W for whisky, X for xenofobi, Y for yrkeshemmelighet, Z for zoolog, Æ for ærlig, Ø for øde , Å for år. Og med det har vi et komplett ordforråd.

Reklamer

En kommentar om “F for farskap

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s