film · tilleggsvansker

To the bone – en film om anoreksi

to-the-bone.83310

Dette er en film som treffer meg i ryggmargen og stryker meg over knoklene. Det er en film om å ville dø fordi man bare ikke klarer å ha det bra, spise normalt og å være normal. Det er en stemme inni en som sier at man ikke kan.

Hovedpersonen i filmen sulter seg og er nær døden flere ganger i spillefilmen du finner på Netflix. Det er en sterk historie om å våge å spise (leve) igjen, om å motta behandling man først har rømt ifra. Det er en film om å miste og om å få tilbake. Det er en historie om familie og kjærlighet.

Filmen er troverdig og sterk fordi den bruker personer som sliter med spiseforstyrrelser i virkeligheten som skuespillere. Filmen inneholder scener som kan virke frastøtende og skremmende. De er like fullt ekte for en hel gruppe mennesker med lidelser innenfor psykiatri og spesielt spiseforstyrrelser. Anoreksi er den psykiske lidelsen som tar flest liv.

Dette er en omsorgsfull og sterk skildring om å våge å bry seg. Det er om å bry seg så mye at man innser at personen man elsker kanskje dør og likevel stå ved dens side. Det kunne vært en historie om meg. Hvis jeg overlever.

 

Reklame

En kommentar om “To the bone – en film om anoreksi

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s