asperger syndrom · bloggutfordring · tilleggsvansker

Psykisk – kan du være selv vær så snill?

Det gjør så vondt når du kaller meg bare en psykisk lidende person, for jeg har gleder jeg også. Jeg har gleder som er større enn folk flest i hverdagslige øyeblikk, fanget på en liten bildebrikke. La meg forklare:

Psykisk er ukas tema i utfordringen med bloggen Livets rose. Så hva er psykisk? Det jeg tenker, føler og er, men som du ikke kan ta på.

Psykisk er derpå alle tankene mine og mitt indre, følelsesmessige liv. Psykisk glede er den indre sola mi og stråler ut gjennom øyner og munn mot munn. Psykisk sorg er teppe over meg med tårer i frynser.

God psykisk helse er en frynsegode. Dårlig psykisk helse er et tabu. Jeg reagerer når du rakker ned på meg, bare fordi jeg ikke er psykisk frisk.

Psykisk reaksjon kan ligne på kjærlighet, skilsmisse og begravelse. Psykisk er det inni oss, på tross og påvirket av alle ytre omstendigheter, være seg årstid, vær eller vind. Når man reagerer inni seg, kan man bli deprimert eller takknemlig.

Kan du være litt psykisk nå, i stedet for en kald fisk i legefrakk? Jeg vet at du føler og nettopp det gjør deg helt passe perfekt hvis:

Det psykiske står frem og maska får falle av litt, i glede eller frustrasjon, angst eller velbehag. Følelser som regner, kommer i større skyllebøtter eller ustanselige smil:

Det er psykisk perfekt. 

Psykisk melankoli, fysisk høst. Canon 100 mm macro 2.8 L.
Reklame

6 kommentarer om “Psykisk – kan du være selv vær så snill?

 1. Så sterkt å lese. Blir så imponert over hvor godt du ordlegger deg, slik at jeg som leser forstår.
  Takk for at du er til ! Med ønske om en så god helg som du kan. Jeg skal ut i skogen og plukke sopp og det gleder jeg meg veldig til. Hjertemedisin heter det i min familie når vi er ute i naturen og har matauk.

  Likt av 1 person

 2. Ha en god helg. Vi har alle en psykisk helse, og vi er da verdifulle selv om vi også sliter i blant. Godt å høre at du også har gleder. Om det ikke var for at folk sleit med helsa si, både psykisk og eller psykisk hadde jo det ikke vært noe bruk for legene heller. Fint er også alt man kan hjelpe seg selv med også, synes nå jeg..! Omenn jeg ikke akuratt elsker husarbeid er det godt å ha fått gjort det finere her. Ha en god helg!

  Liker

 3. Leit du følte han rakka ned på deg, mulig han ikke mente det sånn, han kan ha formulert seg litt klønete. Du er flink til å skrive, det er sant sann. Vi er ikke alle like flinke til alt, det er nå helt sikkert. Ingen er perfekte heller.

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s