asperger syndrom · tilleggsvansker

Halloween in 2017 is on Tuesday, the 31st of October (31/10/2017)

Jeg brukte kalenderen en dag i september. Det var høst. Det var skremmende mørkt i hodet mitt og alt jeg tenkte på, var døden som jeg hadde illustrert som meg selv som en svart, syk hest. Jeg ventet på avliving. Den kom ikke.


Men dagene gikk. Nettene gikk. De der jeg kjemper mot drømmer og angst og uro og prøver å sove og trekker dyna over hodet og blir stanset av nattevakter som trenger å se at det er liv i meg. De må se respirasjonen, at jeg puster, jeg med min lave kroppsvekt.


Det er skremmende enkelt å dømme meg. Det er utrolig lett å kalle meg en mislykka person. Jeg har jo ikke lykkes med å leve og i å bli lykkelig. Jeg har heller ikke lykkes med å dø.

Jeg har prøvd å overleve og jeg har prøvd å dø. Ingenting var jeg spesielt god på hvis man ser de store linjene. Det ble sånn passe mislykka begge deler. Men zoomer du inn, er det et stort mirakel at jeg lever. Velvalgte setninger, sonde i noen perioder, paragrafer om det ene og det andre, tilbakeholding, belter og operasjoner har vært nødvendige og har reddet livet mitt.


Det kan være skummelt for helsevesenet at de har livet mitt i hendene sine når de ikke vet hvordan de skal ivareta den oppgaven. Det som føles utrygt er det å operere litt i blinde, som man må med meg. Jeg er ikke så forutsigbar men er i behov av forutsigbarhet. Dette er veldig forvirrende, ja skremmende. Boooo! for Halloween.

Jeg er nesten zombie, mens de ønsker seg et smilende, lysende gresskar på denne siden av skillet mellom liv og død. Hvordan ble lille meg så viktig? Det skremmer meg at mine feilgrep påvirker andre mennesker – til og med en mørk høstdag. Finn fram gresskarlykta og smågodtbøtta, vi har noen helgener å feire! Happy Halloween.

En kommentar om “Halloween in 2017 is on Tuesday, the 31st of October (31/10/2017)

  1. Kjære Helene!
    Du skriver så fint, om problemer i alle ender….
    Jeg synes at du er ei fin jente, du prøver å leve, du prøver å dø… Men det kunne vært fint med et lite lyspunkt i livet ditt, tror jeg…. Jeg er glad for at du har alle disse magiske dukkene som du bruker i forskjellige settinger… Du tar jo magiske bilder, du skriver så bra som nesten ingen andre, du tenker kloke tanker, du hjelper mange…. kan ikke det være en strime av lys og håp?
    Tenker masse på deg ❤

    Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s