asperger syndrom · tilleggsvansker · Uncategorized

Fire ting til jul – #desemberfortellinger 2

Hei fininger! Sånn har jeg aldri begynt en blogg før. Men tenn et lys, for glede. Og dere gir meg glede, gjennom hver «like», hver deling, hver kommentar, hvert klikk, hvert forsøk på aksept eller forståelse eller Gud vet hva dere finner via bloggen min eller hva som skjuler seg bak luka i kalenderen (hvis du ikke lagde den selv til noen du er glad i da).

Det er første søndag i advent. Vi skal telle ned søndagene. Den fjerde, er det faktisk julaften i år. Før julen ringes inn, har jeg fire ting som må på plass. De kommer i kronologisk rekkefølge, følger du meg?

1. Adventsstake, lys i hvert vindu. Lys som sier: Vi er her hjemme, i år også. Kom da vel! Du er velkommen. Sett deg ned, klapp en hund, spis ei julekake. Kalender på TV, eller DVD. Noe å følge med på, ta del i og skrive hjem om. Jeg kommer kanskje.det går alltid et (inn)tog.

2. Pakker til de jeg er glad i. Kort og hilsener til andre jeg også bryr meg om, og kanskje kjøpe to middager til noen som trenger det (Kirkens bymisjon). Mennesker, ja til mennesker, som ellers må sitte krølla rundt en pappkopp å tigge for å ha nok til noe å spise på. Merkelapper og innpakningspapir, tape og pakkebånd. Sitte ved kjøkkenbordet og pakke inn, kanskje innta gulvet om bordet dekk deg ikke er stort nok.

3. Juletreet. Grevinnen og Hovmesteren. Ja, sånn det alltid har vært. Mange har sterke juletradisjoner. Med Asperger har julen alltid vært det trygge og gode holdepunktet i året nettopp fordi vi i min familie holdt oss til det vante, faste mønsteret og alltid var oss få og nære og veldig kjære – for hverandre. Det var ikke stress og mas eller handling i siste liten. Nei, pakker var i punkt to på lista mi, eller skal jeg si vår? Uansett, alltid tidlig ute.

4. Disney og sølvguttene mens pappa svir svor. Vi snakker Team Ribbe, selv om jeg som anorektiker bare observerer den. Den må være der, for den har alltid vært der. Tradisjon tro, rutineinnehaver og stolt representant for oss som ikke liker det uforutsigbare, oss som har diagnose, oss som gleder oss til alt det faste og trygge, slik det var vært år i hele min oppvekst. Jeg er voksen nå. God jul. #desemberfortellinger følger i ny og ned gjennom måneden. Følger du med? spør jeg igjen. Repetisjon, ritualer og tradisjoner er alfa omega.

christmaslitenblogg
Modell: Irina miniatures.
Reklamer

3 kommentarer om “Fire ting til jul – #desemberfortellinger 2

  1. Kjære Helene, du er unik ❤
    Jula skal være som den alltid har vært, og sånn tror jeg det er for de fleste! Jeg er DER ❤ HER er det ikke mye slingring rundt julefeiringa …
    Jeg tror at du nyter å glede deg til jul, uansett om du spiser ribbe eller ikke….
    Jeg leser bloggen din med stor glede, og gleder meg til neste avsnitt/luke ❤

    Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s