asperger syndrom · sosialt

Med hjertet i snøen

Det går mot jul. Hva går? Jeg tolker bokstavlig og det blir vanskelig å skrive. Jeg har gitt fra meg hjertet mitt, jeg gav det til Morten i klassen min da han spilte i band og vi var 18 år i januar og snøen fremdeles lå der. Jeg tror i alle fall det. Det var jo mer snø før i tiden.

Ja før, da jeg var 18. Jeg er straks 34. Vi feiret med barnebursdag. Det passet meg ypperlig med barneselskap, for jeg er på mange måter som et barn. Jeg var så sterk den dagen. Så sterk og så svak, med følelsene utenpå kroppen og et smil i ansiktet som et ekte fødselsdagsbarn. Jeg hørte ikke til, men fikk innpass for jeg hadde bursdag. Den var halvparten min og halvparten Morten sin selv om størsteparten av klanen antakelig kom for han. Morten fikk hjertet mitt, pakket inn som en lekebil, i present.

Vi kysset ikke, tror ikke engang vi klemte hverandre. Jeg var ikke en sånn venn. Jeg var ikke kjærestemateriell. Jeg skraper litt i snøen og finner igjen et løv fra høsten som falt i år. Ja, i år, vi er fortsatt i 2017. Jeg er 33 år og heter Helene og har Asperger og er glad i hunder, dukker og fotografering. Jeg liker å telle kalorier og jeg teller bare tall når jeg er stresset. Jeg er mye stresset. Det går i tre og fem og åtte. Morten elsker meg ikke, kan jeg rope, alle disse årene etterpå, han knuste hjertet mitt og dro til New York. Men han vet det ikke selv. Det at han knuste hjerte mitt altså, for vi var ikke sånne venner. Vi var bare medelever, i samme vennekrets.

Jeg er ikke så god på sånne kretsløp. Verken å løpe en mil eller å formere menneskearten videre eller forvalte miljøet eller vennskap og sosiale relasjoner inkludert de man kaller kjærlighet. Jeg er i det hele tatt: Håpløst forelsket i fortiden som aldri ble fremtid, ikke engang nåtid. Jeg kommer ikke videre på veien mens tiden går og går, i takt og toner. Desember tuner seg ut og alle hjerter gleder seg til jul, noen henger til og med i treet – heklet med kjærlighetsmasker så klart. Vi mennesker kan å pynte på sannheten.

Reklame

8 kommentarer om “Med hjertet i snøen

 1. Hi Helene
  I get this. It has happened to me a few times, two men in particular I shared things with, space or interests. That was fine as far as it went but I couldn’t take things any further and they didn’t expect any more. It’s odd to say I was heartbroken when it was never really two way but we had time and shared activities.
  There’s an English pop song, called «Living Next Door to Alice,» by Smokie. The lyrics aim things up for me. After 24 years of living next door, Alice is moving and the singer is distraught because he never got the chance of romance. I don’t know if there is a translation but it does make me feel that probably many people suffer from the throwback of unrequited love ❤
  Have a lovely day, Helene and thank you for your blog.

  Likt av 1 person

 2. Hei Helene
  Jeg får dette. Det har skjedd meg noen ganger, spesielt to menn, jeg delte ting med, plass eller interesser. Det var fint så langt det gikk, men jeg kunne ikke ta ting lenger og de forventer ikke mer. Det er merkelig å si at jeg var hjertebrudd da det aldri var virkelig to veier, men vi hadde tid og delte aktiviteter.
  Det er en engelsk popsang, kalt «Living Next Door to Alice» av Smokie. Tekstene setter opp ting for meg. Etter 24 år bor naboen, Alice beveger seg og sangeren er forvirret fordi han aldri fikk sjansen til romantikk. Jeg vet ikke om det er en oversettelse, men det får meg til å føle at sannsynligvis mange mennesker lider av tilbakekallingen av uberørt kjærlighet 
  Ha en fin dag, Helene, og takk for bloggen din

  Liker

 3. Jeg nikker gjenkjennende til Ellaseeking og «Living next door to Alice», – ikke for meg sjøl, men for din fortelling for dagen. Du formidler så mye, både gjennom ordene og mellom linjene. Dyp sorg og sårt savn.
  I`ll never get used to not living next door to Alice……. Klem til deg.

  Likt av 2 personer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s