asperger syndrom · sosialt

Jeg vil være sosial!

Vi som trekker oss tilbake, gjemmer oss og graver oss ned, kanskje i snøen, trekker dyna over hodet og lua over øra eller tar på et lydisolerende headset. Vi vil likevel høre til.

Du har misforstått alle signalene på at vi ikke takler omgivelsene våre til slutningen at vi ikke vil være en del av dem. For det vil vi av og til! Vi vil føre en samtale, se en film med noen, ha noen å dele tankene med. Saken er bare at vi må ha kontroll i situasjonen.

Det handler om at kanskje må samtalen styres fra mitt perspektiv. Kanskje kan du ikke stille meg så mange spørsmål. Kanskje må du ta til takke med det lille sosiale jeg har å by på, som at jeg sier: Jeg tenkte kanskje du ville se Reisen til julestjernen med meg. Eller jeg tror jeg sa «jeg lurte på». Så spørrende, så usikker, så livredd for en avvisning. For jeg vil – høre til!

Håper du har plass til meg, som Cezinando synger. Det trenger ikke være store stua eller mye av tiden din, bare et tegn på at du verdsetter at jeg også hører med blant oss, nesten som en usynlig engel (i blant oss) kan jeg være i julehøytiden. Håper du har plass! Til meg og andre som gjemmer seg kanskje på grunn av en diagnose.

heidi1blogg
Modell: Little Rebel/Volks

10 kommentarer om “Jeg vil være sosial!

  1. Noen ganger sier man mer ved å bare være nær. Det så jeg for noen få dager siden da jeg var med min sønn på sanserommet. Vi sat hver for oss: han i en slynge, jeg i en saccosekk litt lenger bak. Vi hørte på julesanger og så litt film. Stille og rolig. Det var fint.

    Likt av 1 person

  2. Håper du får oppleve litt god familiefølelse i jula, Helene. Du har så rett i at det er vondt å føle at en ikke hører til. Det har vi alle opplevd i større eller mindre grad, så det er lett å forestille seg hvordan du og andre som «gjemmer seg på grunn av en diagnose» føler det. En god førjulsklem til deg, – om du føler for det….

    Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s