asperger syndrom · Funksjonsnivå

Disabled rollmodel

«Et forbilde for mange mennesker som trenger gode forbilder,» sa Jo Nesbø og utnevnte Marte Wexelsen Goksøyr til EI ÅLREIT DAME under det tradisjonsrike arrangementet på Schrøder i følge Aschehougs nythetsbrev en dag i desember 2017.

Marte har Downs syndrom og sier: «Alle fortjener å bli hørt og respektert som menneske. Ingen skal behøve å være redde. Alle skal føle seg trygge.» Årets ålreite trenger ikke være perfekt, men å bety noe for andre mennesker.

Grunnen til at JEG skriver om det, er at jeg liker ålreite mennesker som Marte. Jeg ser opp til henne. Jeg informerer om syndromer og psykiske lidelser fordi jeg som Marte mener at det at man har en begrensning i hvordan man fungerer, ikke gjør at man skal fratas rettigheter og stenges ute fra samfunnet. I stedet skal man få sin helt egen plass.

Den plassen har jeg på verdensveven og i andres hjerter. Og når hjertet ditt banker raskt og du er litt stressa, stopp opp og tenk på hva som betyr noe for deg i livet ditt. Kanskje kan du ha det ålreit selv om du ikke får vært med på alt grunnet funksjonsbegrensningen.

Når man får en diagnose, vil man ofte ha terapi og en kur og bli kvitt Asperger. Men i stedet har jeg satt meg ned og tenkt gjennom at dette kan jeg faktisk leve med, og jeg vil leve sammen med andre med usynlige limits.

disablerollmodel
Bilde foran bildet. Forbilde? Modell: Maritime Sue
Reklamer

7 kommentarer om “Disabled rollmodel

  1. Jeg er ikke religiøs og muligens ikke du heller; men det eneste passende ordey for meg er: AMEN!

    Flott innlegg! Innertier og Heia Helene og alle andre ålreite damer 🙂

    Stor og ålreit klem ❤️

    Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s