asperger syndrom · sosialt · Uncategorized

Spot on! Fem ord som har endret livet mitt

 

 1. Hei
 2. Takk
 3. Velkommen
 4. Unnskyld
 5. Asperger

Det sier seg selv, gjør det ikke. At «Hei,» her er jeg, har noe å si i møte med andre mennesker. At «takk» betyr at jeg er verdsatt og at «velkommen» åpner opp mulighetene til å sitte i familieselskap eller gå på skole eller komme på innflytningsfest. At «unnskyld» hjelper meg når jeg har gjort noe galt, mot noen jeg virkelig ikke vil gjøre noe galt mot, og egentlig er det sånn med de fleste mennesker, at vi har noe vi vil beklage at vi påførte dem.

Til slutt fikk ordet «Asperger» en endret behandlingstilnærming som gjorde at vi kunne jobbe mer med alt det mellommenneskelige som skjer når vi bruker de fire andre ordene, som et høflig håndtrykk når jeg sier hei eller får et velkommen fra noen.

Det å utholde frasene, mener jeg. Det å forstå at jeg kanskje oppfattet dem mer betydningsfulle enn dem er for alle de som serverer takk, invitasjoner og unnskyld meg i øst og vest. For av betydning har ordene vært for meg, som tar det som blir sagt bokstavlig, oppriktig og med respekt. Det er jo nettopp meg med Asperger syndrom og de som omgås sånne som meg, jeg ofte skriver for og du vil kanskje si «takk» du også nå. Eller feie meg av med takk til deg.

Men noen av dere, har gitt livet mitt økt verdi så jeg vil faktisk takke. Takk, takk, takk. Det er det som er så fint med den interaktive tidsalder: Det som av og til kan være vanskelig å si høyt, som takk og unnskyld, kan tastes ned og for evig lagres på google. Søker du på ordene, finner du kanskje blogginnlegget mitt sammen med en drøss annen litteratur og artikler.

6 kommentarer om “Spot on! Fem ord som har endret livet mitt

 1. Fem ord som endret mitt liv

  Svik
  Kamp
  Speil
  Takknemmelghet
  Humor

  Svik taler for seg selv. Kamp er for barna og spesielt autisten. Speil er for å se meg selv med feil og mangler, men også styrke og glede over alt jeg får til. Takknemmelighet for å være i live og tross mange kamper er still going strong. Og Humor: hva skulle man gjort uten den? Uansett om den er god eller ikke

  Likt av 2 personer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s