asperger syndrom · Funksjonsnivå

Bakterier gjør oss motstandsdyktige og sterke

Hvorfor bruker vi da anti-bac som om det var det mest naturlige i verden? Det naturlige er bakteriene vi omgis, og vi har dem alle sammen. Det er ikke sånn at noen er helt rene, selv om de vasker hendene etter at de har vært på do og før de spiser.

poster1blogg

Jeg innrømmer at jeg har et forbedringspotensial når det angår hygiene og å vaske hendene. Det er en del av ADL – dagliglivets aktiviteter – som igjen sier noe om funksjonsnivået mitt. Det er nedsatt. Men selv om jeg scorer dårlig på aktivitetene i dagliglivet, har jeg litt rett med å ikke dynke meg med anti-bac flere ganger per dag. Det er nemlig sånn at bakterier gjør oss motstandsdyktige og sterke. Derfor blir jeg omtrent aldri syk.

poster2blogg

De som jobber med meg, derimot, viser det seg at er langt mer mottakelige for virus enda jeg på grunn av kroppsvekten min og lave hvite blodlegemer, burde være dårligst utrustet og minst motstandsdyktig. De får influensa og omgangssyke mens jeg holder meg frisk! Jeg tror kanskje det har reddet meg, det at jeg ikke dynker meg i anti-bac.

Reklame

4 kommentarer om “Bakterier gjør oss motstandsdyktige og sterke

  1. Jeg ler litt nå, men det er ikke pga innlegget, men fordi jeg har sagt at ungene mine og jeg sjelden er syke fordi jeg ikke lider av vaskemani 😂

    De tåler bakterier fordi de er vandt med det 🙂

    Når det er sagt, så har jeg antibacflaske på badet og antibacservietter i veska, men bruker det kun om jeg spiser mat og blir klissete på fingra. Type sweet chilimarinert kyllingspyd der spydet er klissete f.eks.

    Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s