asperger syndrom · tilleggsvansker

Med døden til følge?

grønn1blogg

Mennesker med anoreksi har ti ganger høyere dødelighet enn normalbefolkningen. Dødeligheten ved autismelidelser er opptil to ganger høyere enn i befolkningen forøvrig. Forskning viser at personer med alvorlig psykisk lidelse, lever i snitt femten til tjue år kortere enn befolkningen ellers.

grønn2blogg

Når man leser sånn statistikk, kan man a) opptre så «likegyldig» som mulig, slik profesjonelle kanskje må for å skjerme seg og klare å gjøre en god jobb, b) kjempe i mot statistikken og endre levesett, eller c) slå seg til ro med at tilværelsen nok vil ta slutt om man fortsetter å leve så marginalt og i grenseland.

grønn3blogg

Jeg kjenner til risikofaktorene, erkjenner og godtar, mens jeg tar hånd om det livet byr opp til dans. Det står til liv! Og jeg lever, i nuet, og fotograferer årstidenes natur ivrig –  med den grønne jakka rundt skuldrene, håpet i venstrelomma og skoa godt plantet på jorda.

Reklame

5 kommentarer om “Med døden til følge?

  1. Det beste er nok å leve her og nå. Det har jeg erfart på godt og vondt. Ikke se seg tilbake, leve nå og ikke tenke så altfor langt framover.

    God mandagsklem herfra ❤️

    Likt av 1 person

  2. Jeg har datter som sliter med begge deler og likevel gjør sitt ytterste for å få til livet. Hun kan ikke forstå at jeg er stolt av henne. Hver gang får jeg anledning til å fortelle henne akkurat hva som gjør at jeg er stolt av henne. Listen er lang og ingen av tingene har med utseendet å gjøre.

    Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s