asperger syndrom · Funksjonsnivå · sosialt

Mangelsyndrom?

En del med Asperger, mangler evner til å se sammenheng og mening i sine opplevelser, jamfør Autismesiden.no. Altså er ikke syndrom bare symptomer, men også mangler.

Min evne til å forstå hva som skjer rundt meg, er av og til mangelfull. Det er ikke det at jeg ikke ser eller hører, men at jeg blir litt lett overveldet.

Når jeg er overveldet, blir jeg selvopptatt og litt utenfor. Jeg trekker meg for meg selv, sånn at jeg ikke er sosial. Og når jeg er sosial, blir jeg av og til frustrert. Når du setter deg ned sammen med meg i stua, kan jeg reagere med å reise meg og utagere mot objekter.

Når jeg river i filler for eksempel et magasin, kan jeg ikke alltid forklare hva som skjedde først, som satte det i gang. Mine hendelser, blir opplevelser verken du eller jeg kan forstå, nettopp fordi det kommer overraskende på deg da det ikke er logisk å reagere sånn i hverdagslige situasjoner og for meg fordi jeg selv ikke har kontroll på impulsene mine.

Jeg kan synes det er veldig forvirrende og stressende om personalet går ut og inn av døra på avsnittet jeg er på. Da mangler jeg ord, og mister bakkekontakten. Har du Asperger? Da mangler du kanskje noe som meg, og kanskje kan vi hjelpe hverandre til å se hva som er vanskelig for oss.

Når jeg tenker på hva i forståelsen av andre mennesker jeg går glipp av, kan jeg av og til bli lei meg. Da skjønner du kanskje at det ikke er med vilje jeg mangler det som kan se ut som empati for deg. Men jeg står her sammen med dere andre som liten, sterk hestehov.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s