asperger syndrom · sosialt

Sommersosial

Om sommeren, er gresset grønt. Om sommeren, stiger varmegradene og til og med i skyggen, smelter is. Vaniljeis, sjokoladeis, sorbet, saftis og softis. Det er fint å vandre i parken og på brygga. Dele en øl eller en iskald cola-drikk. Det er fint å være med vennene i parken. Grille på engangsgrill. Spille frisbeegolf.

sommerbildet1BLOGG

Om sommeren, sliter jeg med å tilpasse meg det sosiale, nettopp fordi jeg ikke har noe trening i å være sosial. Jeg er den jenta som var mest for seg selv i oppveksten, med unntak av familiært, medfødt samvær og relasjon. Så, jeg går ikke i parken. Men jeg har noen venninner. Vi møtes som regel bare på nett, men ingen regel uten unntak. I slutten av mai kom Rebecca hit til sykehuset og vi gikk ut i «parken» utenfor og jeg tok disse bildene av henne.

sommerbildet2BLOGG

Du tror kanskje jeg er kurert nå, etter et ekte venninnebesøk. At jeg kan invitere flere andre! «Kom, kom, kom til meg.» Men det fungerer ikke sånn. Jeg er veldig én-til-én og det er ikke sånn at mange kan komme til meg. Nå som en har vært her, klemt meg, smilt til meg, snakket litt er sosial-behovet dekket. Selv om det bare var tjue minutter.

Jeg vet det, at det var kort tid å få seg meg så lite for å reise så langt, for min kjære venninne. Buss, tog og buss igjen. Men det er rett og slett for vanskelig å være sosial og takknemlig og alminnelig adekvat i enhver setting med besøk – selv om jeg er veldig glad i flere personligheter som kunne kommet. Denne i slutten av mai, er spesielt vakker (takk Rebecca). Sommersola smilte gjennom horisonten og håret hennes var en engels aura men:

Også om sommeren sliter jeg som har Asperger og tilleggsvansker med å sosialisere. Ikke fordi jeg ikke vil, men fordi jeg mangler erfaring, energi og ferdighetene et besøk over litt tid krever. Jeg er helt ferdig og overveldet før det er gått en halvtime. Begeret er ikke halvtomt, det er helt fullt! Jeg prøver, men:

Jeg sitter inne med en brus nå og sender vennene mine ut på byen til en halvliter øl eller hva de måtte ønske, vennene mine. Det er enklere sånn, at de koser seg med de andre vennene sine. Jeg har penger til is også, hvis de vil ha? En liten is? Smiler mellom tennene. Jeg er glad i dere. Også om sommeren. 

Reklame

5 kommentarer om “Sommersosial

  1. Man skal jo alltid være glad, også, om sommeren, selv har jeg slitt endel med øynene mine i år, for det meste nå pga pollen. Jeg har heller ikke energi til å være sosial så lenge om gangen enten det er vinter eller sommer, jeg blir sliten, og så tar huet mitt seg pauser. I de pausene kan det være begrenset hvor mye jeg oppfatter, og jeg har blitt langt flinkere til å spørre hva som ble sagt, i forhold til hvordan jeg var før. Her allikevel en sommersang.: https://www.youtube.com/watch?v=SDOtkHXE8_Q

    Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s