asperger syndrom · sosialt

Autismeansikt

Noen tror at de med autisme, derunder Asperger, mangler mimikk. Noen kan være uttrykksløse eller ha samme ansiktsutrykk enten de er glade eller triste, men noen av oss har helt normale ansiktsuttrykk. Det som derimot faktisk skjer, er at jeg blir misforstått når jeg smiler. Da tror folk at jeg er glad, mens jeg egentlig sier at her vil jeg ikke være eller dette vil jeg ikke være med på eller her føler jeg meg ikke hjemme.

Det handler om å tape ansikt, når andre mennesker oppfatter at mine naturlige ansiktsutrykk egentlig er usikkerhet og det å kjenne seg utilpass og mislykket. Det vil jeg ikke! Men jeg kan faktisk være veldig lei meg, og samtidig le høyt. Det er vanskelig for deg å forstå. Hør på ordene mine, les det jeg skriver, og kanskje, kanskje kan du se noe av det smilet mitt dekker over som en leppestift, rosenrød.

Det responderes godt på et smilende oppsyn i samfunnet vårt. Derfor er det så lett og smile, så enkelt å bli feiltolket og vanskelig å bli forstått og tatt på alvor – som om man bare var et likeglad dukkefjes.

dukkefjesBLOGG

 

Reklame

En kommentar om “Autismeansikt

  1. Jeg forstår det du sier om at smilet kan dekke over helt andre følelser. Men samtidig vil jeg si deg at bildet av deg (med ny mariuslue) viser et nydelig smil. Jeg håper det smilet er et uttrykk for gode følelser, for øynene dine smiler også i det bildet.

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s