Hverdag · sosialt · tilleggsvansker

Never give up, keep (..), strong enough(!)

Det å ha en tilstand på autismespekteret, sier noe om fremtiden. Det sier at mange av utfordringene mine, vil jeg kave med uansett hvor gammel jeg blir. Likevel sier jeg til de rundt meg og til meg selv i speilet: Keep swimming og Never give up.

Mange av oss med Asperger, har en slik enorm utholdenhet. Vi tåler rutiner og forutsigbarhet til det kjedsommelige svært godt. Det gjør oss til spesielt gode på noen områder, og jeg tror det har hjulpet meg med å holde ut på dager det føles vondt å leve.

En venninne som dessverre har forlatt oss, gav meg en gang et bilde der det stod You was given this life because you where strong enough to live it. Det har jeg i den fineste hylla mi.

Jeg har hatt en psykologspesialist innenfor autisme i noen år, og da vi avsluttet besøk fra han, gav jeg bort et bilde av en sjøblå fiskedukke og teksten Keep swimming. Han har fortalt meg at han fortsatt kikker på bildet på kontoret sitt når det koker litt over. Det er ikke bare personer med spesielle behov eller utfordringer som kjenner på stress og press og kan synes det er godt med en oppmuntring i hverdagen. Tenk at jeg kan muntre opp!

Jeg smiler og tenker på en kald fisk, som noen tror vi som sliter med det mellommenneskelige er. Og så laget jeg dette bilde en novemberkveld med hjelp av juletrebelysning, ja på lørdagskvelden. Jeg gir meg ikke, ikke enda!

Hva sier du til deg selv, og de du er glad i hvis du har overskudd, når det røyner på?

keepswimmingBLOGG.jpg

3 kommentarer om “Never give up, keep (..), strong enough(!)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s