asperger syndrom · Funksjonsnivå

Han klarer seg?

Jeg kjenner noen mennesker med Asperger syndrom. Jeg fortalte om en god nettvenn av meg, som har noen store særinteresser. Noen sånne som tar opp tid og fyller livet hans med innhold og glede.

Jeg fortalte om den flotte tegneseriesamlingen hans, blant annet. Men siden jeg hadde sagt Asperger syndrom og de noe snevre interessene hans, undret de to tilhørerne mine på om han klarte seg. Om han bodde for seg selv. Jeg sa han spiser Fjordland og Grandiosa. – Det går det også, sa tilhørerne.

Jeg kjente jeg er stolt over å ha en venn som er annerledes. En venn som tross alt klarer seg. Mange med mine vansker, har også tileggsvansker som kludrer til livet. Men han mestrer! Og vi er alle sammen fightere. Aspergere gir ikke så lett opp, det er min erfaring.

Personer med Asperger kan nemlig også leve, mestre og ha det bra i livet. Mange fokuserer på problemområdene og utfordringene i møtet med oss. Sånne fordommer kan gi oss et dårligere selvbilde. Derfor knipser jeg er nytt «bilde» med dette innlegget i dag. Jeg har tro på oss, som våger å leke, samle og feste fokus.

knipse

2 kommentarer om “Han klarer seg?

  1. Har to med Asberger og Adhd, angst og depresjon . De er nerder på spill, Pokemon Manga osv. Eldre har fagbrev og i full jobb tross alle ods, så joda, med oppfølging og forståelse så er det umulige mulig med enhvers forutsetninger. 😀

    Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s