Hverdag · sosialt

Festival

Her jeg bor, er det festival denne helgen. Jeg er i tettstedets sentrum og observerer.

Mennesker i aksjon. Boder og severdigheter. Smaksprøver og barneliv. Yrende. Gjør et hopp.

Jeg vet ikke helt hvorfor det er så viktig for meg å møte opp. Jeg tror kanskje det handler om å skape seg et hjem, og at et hjem er i denne kommunen, i boligbebyggelse. Det at jeg vil høre til et sted. Tettstedet smiler. Jeg smiler tilbake, med kamera i hendene. Jeg fikk fotografere selgeren av søtt og salt, se for eksempel kjærlighet på pinne.

Jeg feirer juni, sommer, samhold, fellesskap. Jeg er ikke en einstøing, selv om jeg mange ganger mister de jeg er glad i fordi jeg ikke helt mestrer det sosiale. Jeg ber om å fotografere en firbent passerende. Kjenner pulsen.

Jeg sitter med et intenst behov for å høre til. Denne lørdagen ser jeg stolt rundt omkring meg og slår fast: dette er et bosted, en adresse, en del av det store samfunnet. Og her bor jeg. Inviterer til dans.

Helt avslutningsvis, fant jeg blomstrende kasser blant minglende mennesker. Vi var her sammen.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s