anoreksia nevrosa · tilleggsvansker

En høne å plukke med meg

Du tenker kanskje ikke på det, der du står i køen med en soft-is i handa. Tenker ikke over at jeg som avstår isen, kan komme opp i turbulenter. Det er jo bare en is, fra eller til. Men det at jeg har en bestemt kostliste og har beveget meg litt i varmen, gjorde at vekten sank.

I dag var jeg hos fastlegen og måtte øke kostlisten min. Det smerter meg og skaper angst. Ikke det at jeg var angstfri før, men det strammer seg til og jeg blir redd for å skuffe behandlerne mine. Selv om jeg følger kostlistene, kan jeg av og til gå ned i vekt. Jeg har en tvangsmessig gange. Jeg klarer ikke slutte å gå.

Men livet går videre, også når det henger i en bokstavlig tynn tråd. Jeg prøver å skape trygge rammer rundt måltidene med trivelige tallerkner i melamin, som ikke kan knuse og bli farlige for meg. Jeg har vært lei meg og redd de siste dagene, og da må jeg i alle fall prøve å minnes de gode menneskene rundt meg, og legge til rette for en tilpasning jeg kan tåle. Det er kompromisser hele veien, for få lov til å leve. Jeg kan for eksempel dessverre ikke svømme mer, noe som gav meg livsglede. Jeg søker nå gleden av å sitte i solen utenfor egen leilighet, selv om det er tøft.

3 kommentarer om “En høne å plukke med meg

  1. Hi I’m sorry to hear you’re having a difficult time with new foods. We’re all thinking of you, hugs.
    Do you mind me asking why you cannot swim anymore? But don’t answer if it’s too personal.
    I hope you can enjoy sitting in the nice weather xx

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s