asperger syndrom · tilleggsvansker

Ja, jeg har psykolog

Jeg er ikke crazy, eller kanskje litt. Men uansett, mange kan ha utbytte av å gå til en psykolog eller en annen uavhengig samtalepartner. En som er objektiv. Med mine diagnoser, har jeg litt vansker i mange relasjoner. Da er en psykolog som har det som arbeid, en mulig person å snakke med uten å såre vedkommende gjennom å være så ustabil som jeg er. Hun tåler.

Jeg går dit hver uke. Hun snakker med meg og personalet i boligen. De får oppfølging på dps, gjennom at jeg er pasient. I boligen heter det bruker. Så jeg, pasient og bruker, skaper ringvirkninger og refleksjon.

Nå i sommer, har andre enn de som jobber her fast også fått oppleve terapitimene mine. I første del av samtalen, tar vi opp ting som har skjedd gjennom uken. Etter det, går personalet ut og jeg og psykologen ser på dokumentet jeg har med og prater. Vi ser på problemer og tenker høyt. Psykologen prøver å forstå og jeg prøver å forklare. Vi setter ord på ting som kanskje ikke har ord, i utgangspunktet.

Det er ikke så skummelt å gå hos psykolog, og ingen skam. Slik jeg ser det. Men for noen er dette en barriere. Jeg synes det er viktig å få frem at det kan være modig å ta i mot hjelp. Klienter kan vi kalle oss, hvis pasient føles for sårbart. Det er bare en hjelper, akkurat som en advokat er det hvis man sliter med den type ting, for eksempel en vanskelig skilsmisse.

Det er så mange grunner til at vi mennesker i forskjellige livssituasjoner har det som vi har det, og å ta tak i det og gjøre noe med det i stedet for å sitte på gjerdet og bli passiv og deprimert, er ganske konstruktivt. Selv om jeg gjør begge deler, også når jeg har psykolog. Jeg strever litt for mye til å klare å legge det bort mellom samtalene. Men, hei, jeg lever! Og det i seg selv er faktisk ingen selvfølge og kanskje det aller viktigste. Hvis du føler at du trenger en psykolog men får avslag, kan psykiatritjenesten i kommunen som er mer lavterskel, være en god løsning. Lykke til!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s