asperger syndrom · Hverdag · sosialt

Smilemasken

smile1BLOGG
Mange jenter, går under radaren. De blir ikke fanget opp som autister eller personer med Asperger syndrom, selv om det skulle være medfødt. Siden Asperger ikke vises på en blodprøve, stiller jeg også spørsmål ved diagnosen. Har jeg virkelig Asperger? Men jeg har begynt å tro på at jeg bare må være meg selv og stole på de faglærte. At dette er det som beskriver vanskene mine best, og at jeg dermed blir møtt på en adekvat måte.

Jeg fortsetter som i barndommen. Med å smile, være veloppdragen og reflektert. Såkalt smart og pliktoppfyllende og glad utad. Jeg er ikke så opptatt å vise noe annet for at vanskene mine skal bli tatt på alvor. For jeg vil bli møtt som meg. Og denne meg er en sånn smilende jente. Som har opplevd mye, men som ikke har gitt helt opp. Bare halvt. Jeg trenger ikke skrike etter oppmerksomhet. Jeg blir sett.

Noen ganger, er smilet mitt en maske. Det reflekterer ikke hvordan jeg egentlig har det. Men det reflekterer hvem jeg er. Og identitet og selvbildet har jeg litt problemer med å uttrykke, stå opp for meg selv liksom, så da er det godt å ha et ytre andre kan like.

3 kommentarer om “Smilemasken

  1. Det er så utrolig bra at det blir satt søkelys på jenter/kvinner med Asperger. Håper at flere får hjelp tidligere og slipper å ha det så tøft og vanskelig.
    Jeg er glad for at jeg endelig har fått svar på alle mine utfordringer gjennom livet. Svaret ble en Asperger diagnose, men jeg er ikke sint på det! Overlykkelig over å endelig få svar!

    Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s