Hverdag · kroppen · tilleggsvansker

Å komme ut av dusjen

Homofile snakker om å komme ut av skapet. Jeg er ikke homofil. Og jeg bor ikke i et skap. Men noen ganger, når jeg våger på å ta et bilde av meg selv til bloggen, føler jeg at jeg kommer ut av komfortsonen samtidig som jeg er ærlig om at dette, selv om jeg ikke er fornøyd eller perfekt, er meg. Det står jeg inne for, der vannet drypper av håret og jeg kjenner på selvforakt for kroppen jeg nettopp pakket inn i klær, en tildekning.


Ute av dusjen, er det ikke mer vann å skylle vekk kroppen med. Og vann sletter heller ikke kropp (eller fjerner fett), slik jeg kunne ønske da jeg tok min ukentlige dusj på onsdag. Selvbildet mitt har store sprekker i seg, og er til å gråte av. Men samtidig møter jeg verden og våger å si, at jeg prøver. Jeg prøver å leve. Virkelig. I dag har jeg vært på oppfølging hos fastlegen, med skammen min og hatet. Vi prøver, sammen, å finne en måte å leve på der jeg kan holde meg ut.

Jeg sier ha det på badet, og går inn i uken med brask og bram – og prøver å være sterk som om jeg hadde selvrespekt som grunnmur. (Men les: Jeg vil bare være tynn.)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s