anoreksia nevrosa · tilleggsvansker

Angstrelatert motstand

Det er vel ikke så farlig, NÅR du spiser Helene. Det er vel bare å spise nok. Det er vel bare å doble kostlisten. Det gjør vel ikke noe, vi må bli ferdig med dette. Kommer du opp i vekt, vil dette strenge regime kunne gå tilbake til hverdagen du er vant til. Hvorfor kan du ikke bare komme deg dit? Slike setninger surrer i lufta, både innvendig og utvendig.

Fordi jeg er redd er svaret. Jeg er livredd. Ikke bare anoreksien skriker, men også behovet jeg som en person med Asperger syndrom kan ha for kontroll. Dette føles ikke som et lagarbeid. Dette føles ikke som om vi er et team. Dette føles ikke som mitt prosjekt. Det er lege, psykolog og psykiater sitt krav. Krav til meg, om å komme meg fort opp i vekt.

Jeg skal ikke så langt opp at det er sunn og forsvarlig vekt sett med legebriller egentlig, men et kompromiss som ble inngått på et tidspunkt. Likevel er det så vanskelig for meg med kravet at jeg inne vandrer litt rundt hver time. Når jeg ikke kan få gå tur, som behandlerne forbyr meg og boligen praktiserer at ikke kan få inntreffe, blir vandringen inne veldig angstpreget.

Jeg vet inni meg at jo mer jeg klarer å samarbeide, jo fortere får jeg slippe. Men verdigheten min, og selvrespekten, hviler på at jeg gjør motstand. Det er sånn jeg er — sårbar, følsom og avvisende – fanget i en menneskekropp.

Jeg er redd for å bli så kontrollert at jeg ikke kjenner meg selv igjen. Jeg mister meg da til de som bestemmer over meg og jeg er så redd denne søndagen i november. Redd for kroppen de andre kontrollerer og jeg bor inni.

Jeg lurer på om de forstår. Jeg gir de en sjanse, gjennom å sette disse ordene i bloggen min. Takk for oppmerksomheten, til noe jeg kunne ønske jeg viet mindre oppmerksomhet.

Reklame

En kommentar om “Angstrelatert motstand

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s