Hverdag · tilleggsvansker

Den verste måneden?

Jeg liker januar med blanke ark, men den har en ulempe for oss som trenger mye helsehjelp. For i januar har ikke frikortet tikket inn. Vi må betale egenandeler frem til oppnådd egenandelstak 1 (2460 kroner). I tillegg tar det tid før alle egenandelene våre blir registrert, så det vil gå noen uker (kanskje måneder) der vi fortsatt betaler (dette får man tilbakebetalt.)

Egenandelene er hos lege, psykolog, poliklinikk, laboratorier og røntgeninstitutt, medisiner, næringsmidler og medisinsk utstyr på blå resept og pasientreiser (drosje til og fra behandling).

Det som er godt, er å følge med på Helsenorge.no og se at man nærmer meg taket etterhvert, slik at det blir litt romsligere. Januar er jo også tid for større strømregning enn for eksempel i sommerhalvåret. Jeg har alltid så jeg klarer meg bra og er flink og sparsommelig i økonomien, men det merkes at det går mer ut enn i resten av året likevel. Jeg registrerer det og tenker på de som har det ekstra trangt.

Som den samleren jeg er, koser jeg meg også med dette for mitt vedkommende. Jeg må nesten le litt av meg selv, mens jeg videreformidler gleden. Dette som for mange er litt slitsomt og negativt. Jeg «samler» på egenandelene og liker at de vokser på helsenorge.no. Da føler jeg at pengene har gått til noe, noe mer tydelig enn «bare» den nødvendige helsehjelpen jeg dessverre trenger. Takk for at Helfo har nettbaserte løsninger å følge med på! Jeg går videre i vinteren imens.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s