Hverdag · samfunn

I øyeblikket

Det handler om å ta vare på hverandre, sa Erna. At vi ikke kan ta på hverandre, men skal ta vare på hverandre. Jeg hadde besøk av mamma og pappa i går, og det var litt annerledes enn det pleier å være. Jeg pleier å få klemmer av de jeg er så glad i, men i går – for å være på den sikre siden i tråd med råd fra Helsedirektoratet – ble det ingen klemmer.

Vi satt og så på bilder jeg har tatt og snakket litt om foto. Det var fint og være sammen, for selv om vi ikke kan holde rundt hverandre, kan vi holde ad hverandre. Slik ser jeg på situasjonen. Men samtidig skremmer situasjonen min meg. Eller situasjonen vår. Alle sin. Ingen slipper unna. Virus tar ikke hensyn til hvor godt man eventuelt vil takle å bli syk eller få innskrenket bevegeligheten og friheten sin. Og karantene gjelder alle som kan være utsatte for smitte, selv om de kanskje er friske. Jeg snakket litt mer om foto, for det er så mye tryggere enn alt dette jeg ikke kan styre over.

Mange er også syke. Når jeg hører at personer er i respirator, blir jeg oppriktig redd. Respirator er for det aller sykeste jeg kan tenke meg. Og i tillegg til alt dette vanskelige er det vanskelig for meg å skremmende at rutinene uteblir. Jeg blir også redd når noen hamstrer i butikken. Hva om det ikke er nok igjen av de to varene jeg bruker fra butikk. Vær så snill, spar litt til de som kommer i butikken etter deg. Kanskje er det en som meg, som ikke klarer å finne erstatninger men må ha akkurat de to produktene av tørrvarer.

Grepet av folks panikk
og oppslag i nyhetene, og til tross for at myndighetene sier det er nok mat til alle, dro jeg og hamstret litt i dag. Fordi kostholdet mitt er så sårbart da jeg er avhengig av akkurat de to tingene. Jeg fikk heldigvis tak i, så nå kan jeg få tilbake nattesøvnen. Jeg hadde faktisk mareritt om tomme hyller i natt. Og når det er sagt, syns jeg matbutikkene arbeider veldig godt. Jeg var på Rema 1000 og Meny, og begge to hadde godt utvalg i dag. De har fylt på varene. Det skal bli nok til alle.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s