asperger syndrom · tilleggsvansker

Enten eller

Det er ganske svart/hvitt og firkantet i hodet mitt. Jeg klarer ikke finne en mellomting. Det er enten eller. Til det går så langt som til å leve eller dø. Jeg sliter med å finne meg til ro mens jeg er suicidal og vil leve annenhver dag. Eller minutt. Det er en stor utfordring for meg.

I hverdagen,
får jeg av og til beskjeder fra personalet. Jeg har fått vite jeg må være høflig mot en navngitt ansatt. Når jeg er det, får jeg kritikk for å være overdådig. Men jeg klarer ikke mellomtingen. Det sårer meg når de kritiserer, når jeg bare responderer på kommandoen de har gitt meg.

Jeg sliter med å finne den gyldne middelvei. Jeg kunne ønske det var ok, at jeg ikke trengte regulere ytterligere. At det var ok å være enten eller og litt firkantet. Det er jo slik jeg takler og responderer på omgivelsene mine. Men det er visst ikke alltid adekvat eller det beste og jeg ødelegger mye for meg selv.

Det er vanskelig å forstå og forholde seg til en u-uttalt mellomting. At noe betyr noe annet, krever noe annet, noe jeg ikke kan gi. Jeg kjenner meg maktesløs og fanget i min rigide verden. Hat og elsk preger meg, og hatet blir så sterkt når jeg elsker så høyt. Jeg prøver å myke opp.

En kommentar om “Enten eller

  1. Her er det noe som ikke stemmer. Hva er den juridiske hjemmelen for kravet om at du må være høflig mot en spesifikk ansatt på en spesifikk måte? Kan ikke personalet vise til en konkrét lov- eller forskriftshjemmel så er det de som begår en integritetskrenkelse ovenfor deg, ikke omvendt. Du har heller ingen plikt til forstå noe som helst uuttalt, minn dem på at i et liberalt samfunn er det juridiske rettigheter og ikke sosiale normer som avgjør rett og galt, og at hvis de vil diskutere dét så kan de gjøre det i kommentarfeltet på bloggen din. Og sleng inn noen referanser til Juklerød-saken og Stasi-politiet når du først er i gang!

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s