asperger syndrom · sosialt

Annerledes kommunikasjon

Jeg fikk anbefalt en fagartikkel, som du kan lese her: https://journals.sagepub.com/doi/full/10.1177/1362361320919286

Forskerne har undersøkt hvor effektivt personer med og uten autisme overfører informasjon gjennom samtale. Det er noe som mange tenker at kan være utfordrende for mange personer med autisme. Men! Les her: Personer med autisme var imidlertid like gode til dette som andre når de snakket med andre med autisme. Utfordringen oppstod der både personer med og uten autisme skulle samarbeide.

Dette viser noe som er relevant
å ta med seg videre. Å ha autisme er ikke noen bedre eller dårligere måte å være sosial på – det er bare en annerledes måte. Det tenker jeg er veldig fint at kommer frem! Det gir meg faktisk litt ekstra selvtillit og gir meg lyst til å kommunisere enda mer med mennesker som er annerledes på en måte som min. Altså andre med autisme/asperger. Jeg opplever at det også er relasjoner som gir økt kompetanse om oss selv.

At vi kommuniserte godt sammen
, følte jeg også på tirsdag da jeg deltok på webinaret til Autismeforeningen ved Torill i SPISS for voksne med ASD i koronatiden. Chatten ble skrevet i kontinuerlig og vi samhandlet om ting vi var opptatt av, rutiner for eksempel. Selvsagt oppstår det misforståelser i kommunikasjon med hverandre også, men vi tilfører hverandre informasjon også, jmfr. artikkelen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s