Hverdag · tilleggsvansker

Alvorlig talt

Det er et uttrykk, både alvorlig talt og ærlig talt. Vi bruker det rett som det er. Men er alle egentlig ærlige? Selvfølgelig ikke. Og ikke jeg heller bestandig. Det hender jeg holder noe tilbake eller legger på en hvit løgn. Men i dag skal jeg vært litt alvorlig her i bloggen min. Fortelle litt om det mørket jeg prøver å lyse opp i.

Det handler om å være et menneske som ikke finner plassen sin, men tar mange andre plasser. Som pasient og bruker. Som syk og forvirret. Som tynnslitt og skadet.

Det handler om å sette livet på spill. Men også å spile livet helt ut. Gjennom å gå «all in» i bøker og fotografering, blir jeg noe mer enn meg selv. Og får en liten omgangskrets både fysisk og på Internett. Relasjoner jeg ikke ville fått uten interessene mine.

Jeg trenger ofte å forsvinne. Jeg trenger også å bli sett. Der jeg famler i mørket. La deg finne meg, som om du var en blitz. Det ville være godt for meg, å vite at du er der. At jeg har en betydning, selv om jeg ofte trekker meg litt tilbake. Selv om jeg planlegger døden min. For her og nå, ja her og nå lever jeg faktisk.

Et handler om å være i dette nuet. Fortelle hva jeg opplever og dele det med deg. Så blir min virkelighet en liten bit av din. Og vi kan si; «vi er alle en del av samfunnet.» Du på godt, jeg på vondt, kanskje, men likevel er vi her, fullt og helt og ikke stykkevis og delt, for å dra inn litt Ibsen. Ibsen som sikret meg en sekser i muntlig eksamen i norsk i 10. klasse. Og så, smiler jeg litt til deg, som om det kan bli et lystigere portrett. Med ønsker om en god søndagskveld til dere alle.

4 kommentarer om “Alvorlig talt

  1. Du er kjempegod til å sette ord på følelser og stemninger! Å lese bloggen din gir meg følelsen av å komme over noe av stor kvalitet, fordi du skriver godt og er en dyktig fotokunstner 🙂

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s