asperger syndrom · tilleggsvansker

Skjematisk empatisk?

Jeg leste en artikkel om autismespektertilstander og komorbide lidelser. Der stod det at vi aspergere har mer selvinnsikt og empati enn man tidligere har trodd, og at vi uttrykker oss godt i spørreskjemaer.

Og det er en artig fakta, for nettopp slike skjemaer elsker jeg. Da kan jeg enkelt greie ut om hvordan jeg ser på meg selv, livet, andre mennesker og følelser. Jeg kan score høyt på psykiske vansker, uten å føle at det blir abstrakt.

For å ha en funksjon i samfunnet, er jeg forresten med i paneler på nett der jeg jevnlig besvarer spørreskjemaer. Så det er ikke bare for å definere diagnoser og slikt skjemaer kan brukes. Og som jeg kan brukes til! Jeg har en stemme, og noen enser den. Det blir et usynlig bånd mellom meg og de som tolker svarene, som igjen får en betydning for de som arbeider med for eksempel kommunikasjon og markedsføring.

Reklame

En kommentar om “Skjematisk empatisk?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s