Hverdag · sosialt

Jeg har aldri eid en dobbeltseng

Jeg ser det er mote, blant de unge, å ønske seg en dobbeltseng de kan ha med seg når de blir voksne og flytter hjemmefra. Jeg har aldri hatt en dobbeltseng selv. Ikke dobbeltdyne heller, skal jeg ha behov for det. Nei, det tror jeg ikke. Jeg fyller ikke ut min 90 cm seng, og liker den.

Jeg liker madrassen.
Liker treverket. En Hemnes fra Ikea. Funnet på Finn. Madrass fra Tempur, spesialinnkjøpt for å ta vare på den litt underernærte kroppen så jeg ikke risikerer liggesår eller slike ubeleiligheter. Madrassen tjukk og stor, lakenet er vanskelig å få rundt den. Jeg strekker og drar. Jeg liker best det svarte og det grå lakenet. Det lyseblå ser billig ut, og var billig, fra Jysk, litt gjennomsiktig, flekkene på madrassen skinner gjennom.

Da jeg var tenåring
og gikk på videregående skole, erklærte jeg til venninnen min at når/hvis jeg gifter meg, vil jeg ikke dele seng med mannen min til hverdags. Vi kan sove sammen i helga, det kan jeg strekke meg til, men ellers må jeg få rom. Jeg følte det som krevende å skulle dele seng med et annet menneske hver dag.

Venninnen min lo,
spurte om jeg mente alvor. Jeg ble overrasket over at mitt statement vekket engasjement og motargumenter, og latter. Hun sa det høyt, det jeg hadde fortalt, flere fikk høre. Jeg tror jeg bare smilte. Det var jo slik jeg måtte ha fremtiden min, for at den skulle kjennes overkommelig.

Mange år er gått, og jeg har fortsatt ingen planer om å kjøpe meg dobbeltseng. Eller å dele den med noen, så hva skal jeg med en tom plass ved siden av meg i sengen. Jeg vil våkne med følelsen av å fikse livet, ha overskudd til dagene mine. Jeg kunne ønske meg å dele livet med noen, men ikke akkurat sengen. Jeg trenger ikke den typen forhold, tror jeg.

2 kommentarer om “Jeg har aldri eid en dobbeltseng

  1. Elsker at jeg har en hel dobbelseng for meg selv. Får stadig besøk, men kun av en pus eller to. Det er bare kos. Jeg har også tempur og den er god. Med ønske om en så fin førjulstid og jul som du kan ha.

    Liker

  2. Ikke helt sikkert, men ganske sikker på at mamma har samme putetrekke hjemme hos seg fra oss barna når vi var yngre. Så koselig å se det igjen ^^ Ellers tror jeg mange hadde hatt et bedre forhold om de testa ut å sove hver for seg i par forhold. En snorker, en bevege seg mye, en er flink til å stjele dyne, en vil ha det kald, en vil ha det varmt.. Osv osv.

    Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s