Hverdag · sosialt

Lengsel

Å savne noe man aldri har hatt, kan være vondt. Det at man ikke vet hva man egentlig savner, gjør det ikke noe bedre, og jeg tror det kommer av at vi ofte ser for oss og romantiserer det vi ønsker oss – bedre enn det kanskje er for de som har det.

På denne Valentines dagen, skriver jeg om denne lengselen. Mennesker har lengtet bestandig, ofte etter noe utenfor oss selv. Da jeg var barn, fantaserte jeg om flere venner, om å være populær, om å få en kjæreste som elsket meg, om å få barn, om å være i møte på jobben min mens mamma passet på barna mine.

Det er også vanlig å lengte etter en Gud, en som hjelper oss og gir oss styrke. En styrke vi kanskje ikke finner i oss selv. Og jeg tror jeg lengter mer etter en Gud når jeg ikke har så mange andre venner eller relasjoner å søke meg til å finne støtte i.

Det er likevel, selv om jeg har en lengsel, slik at jeg forstår at verden jeg lengter mot ikke er perfekt – jeg innser til og med at den kanskje ikke ville passet for meg. (Det gjør også vondt.) Jeg ser nemlig ikke tydelig for meg noen løsning for hvordan jeg skal være meg og leve i et samboerskap for eksempel. Hvordan jeg skal greie å gi kjærlighet slik en annen forventer, uten at det stokker seg for meg. Jeg har jo aldri prøvd dette. Jeg har mange utfordringer, og vil en partner evne å holde dem ut? Holde ut meg? Og hvordan ville jeg kjent meg, hvis relasjonen gikk i tusen knas? Ville jeg gå i tusen knas, og gå under? Ville jeg greie å reise meg igjen?

Jeg tror kanskje man har de livene man klarer å bære. At akkurat nå i alle fall, er det ikke rom for at jeg skal være i et forhold. Men elsk meg likevel, som et medmenneske. Vi trenger alle noen (og lengter etter hverandre). I min lengsel, blir jeg også romantiker. Jeg fyller det tomme og ensomme i meg med fantasier og drømmebilder. Jeg lager historier og innleder noen ganger fysisk kontakt med Gud, familie, omgangskrets, venner, søker å utvide horisonten eller omfavne det jeg har.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s