asperger syndrom · Hverdag

Kors på halsen?

Mange med Asperger syndrom er kjent for å være ærlige og direkte, og derpå til å stole på. Det er ikke så mange hvite løgner, heller. På godt og vondt.

Da jeg tok dette bildet, tenkte jeg «kors på halsen». At man liksom lover noe, og holder på det. Om det så skulle bite meg i halen!! Og jeg er takknemlig for denne egenskapen min. Jeg synes å være til å stole på, er fint. Det gir andre trygghet og senker angstnivå og skuldre.

Samtidig må jeg innrømme at man ikke alltid kan stole på meg heller. For jeg vingler og er ustø, og kan derfor ikke helt stole på meg selv! Altså, man kan stole på at jeg holder på hemmeligheter, og holder avtaler, men for eksempel kan jeg gjøre ting som skader meg selv og kome i et uføre.

Det kommer nok litt av at jeg har noen flere utfordringer enn Asperger. Men også ved Asperger, er det ganske typisk å være ambivalent og derfor vingle litt og kanskje synes det er vanskelig å ta en beslutning. Vi slites mellom hva vi skal velge. Beslutningen er også vanskelig å ta fordi jeg da gjerne vil stå fast i den, være til å stole på.

Jeg blir opphengt i rett og galt. Så hvis jeg skal holde noe som er mot min overbevisning om rett eller galt, kan det bli fryktelig forvirrende. Jeg humrer litt mens jeg skriver dette, tar ikke meg selv så høytidelig, ler litt av meg selv i dag.

Jeg er nemlig slik
at selv de små ting kan bli store interessekonflikter og dramatiske valg. Eller, de kjennes ut som essensielle selv om de helt sikkert ikke er det. Som om man kan velge påfyll av sukkerfri saft, som gir ca. 3 kalorier, eller om man skal vente til neste dag. Velkommen inn i min hverdag! Jeg er en trofast, pålitelig venn.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s