Hverdag

Stjernene i øynene mine senser blomster

Innlegget inneholder reklame: David-Andersen

Våren er her. Det spirer. Først kom hestehoven og lyste gult og forventningsfullt om sommer på gang og alt som skal komme med den. Så fanget jeg krokusen med kameraet mitt, før vårens høydepunkt i naturen for meg viste seg i sin lille, likevel krystallklare prakt. Himmelblått dukket den opp, nede på bakken, strakk seg mot lyset. (Innlegget fortsetter under bildet.)

Jeg snakker selvsagt om blåveisen, denne lille planten som har vært med meg fra jeg var barn. Jeg husker hvordan mamma pekte på de små blå, så jeg skulle se hvor flotte de er, hvor deilig det er med vår. Se, Helene, åh – seeee! Innlegget fortsetter under bildet.)

Nå oppdager jeg dem selv. Jeg oppsøker terreng jeg har håp om å finne dem i. Jeg kjenner at jeg lever, gleden spirer i føttene, jeg slår ut i blomst. Jeg nyter den norske floraen, gjerne med fotoapparatet over skulderen, kanskje også fordi jeg er lite ute og reiser og dermed finner jeg det som vokser omkring meg her som mulige severdigheter! (Innlegget fortsetter under bildet.)

Det har nok også norske David-Andersen gjort. Inspirert av den norske floraen, har de laget en smykkeserie de har kalt Flora. Den inneholder deilige blomster og insekter – og jeg, jeg smiler! Flora ble lansert av David-Andersen på 80-tallet og i forbindelse med deres 140 års jubileum har de redesignet serien. (Innlegget fortsetter under bildet.)

Flora består av smykker i forgylt sølv med emalje. De fargeglade smykkene oser av sommer og stråler av glede synes jeg! Jeg føler meg takknemlig over å bo i Norge, så stolt av faunaen vår når jeg ser hvordan David-Andersen gjengir den i de små kunstneriske smykkene. (Innlegget fortsetter under bildet.)

Jeg bærer blåveis-anhenget som måler 12 x 14 mm og henger i et kjede på 45 centimeter, rundt halsen. Det er forgylt, så baksiden er farget av gull. Smykket er et håndlaget, og jeg kjenner meg som en levende kunstutstilling. (Innlegget fortsetter under bildet.)

Smykkekunst er det nok ikke så mye om i media generelt, men det er mange skatter rundt om i norske smykkeskrin og noen av dem vises blant annet frem i grupper i sosiale medier. David-Andersen har lang tradisjon med smykkekunst i høy kvalitet, det har jeg også lagt merke til. De er en fryd for øyet og jeg fryder meg. (Innlegget fortsetter under bildet.)

Jeg kan fortelle litt til om hvordan Flora-smykkene blir til, siden jeg selv synes det er gøy å lære litt om smykker jeg bærer. Emaljen legges for hånd og lages enkeltvis, så alle disse smykkene er unike og ingen helt identiske. De produseres i Norge, nærmere bestemt i Oslo. (Innlegget fortsetter under bildet.)

Serien som tilbys for salg nå, inneholder i tillegg til blåveisen smykker med motiv av blomstene hundekjeks, smørblomst, snøklokke, prestekrage, natt og dag pluss firkløver, marihøne og sommerfugl. Noen av motivene er anheng på kjeder som blåveisen, noen av de andre er å finne som øredobber, ring og armbånd og jeg spirer inni meg ved tanken på å kunne pynte meg med naturens egne symboler. Sjekk gjerne ut nettsiden og kolleksjonen Flora hos David-Andersen, kanskje du blir både inspirert og glad. Jeg skinner som en sol.

Reklame

2 kommentarer om “Stjernene i øynene mine senser blomster

  1. Tilbaketråkk: Gresset grønnere
  2. Tilbaketråkk: Lukten av vår

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s