Hverdag

Å krype ut av skallet sitt

Reklame: Opro

Jeg blogget på 17. mai om flaggøredobbene (trykk på link for innlegget hvis du gikk glipp av det) jeg har fått fra Opro, i nydelig emalje og gullforgylt sølv. Opro er en av Norges eldste produsenter av emaljesmykker, og alt er håndlaget i Norge. De holder til øverst i Storgata i Oslo. Og jeg litt nederst på rangstigen i samfunnet, ser opp til dem der oppe i Oslos store gate og klarer å løfte meg opp, gi meg selvtillit gjennom symbolene noen av smykkene deres representerer. Jeg lever, jeg er noe! (Innlegget fortsetter under bildene.)

De har i serien med ting fra naturen, nemlig en kolleksjon med skilpaddemønster. Jeg viser frem øredobber og armbånd i dag som jeg har fått fra Opro, og vil du se andre ting de lager sjekk ut nettbutikken eller en av de mange gullsmedene/forhandlerne i landet som fører Opro. (Innlegget fortsetter under bildene.)

Med deres egne ord skal jeg nå fortelle hvordan skilpaddeskallet i ørene og rundt håndleddet gir meg styrke og tro på meg selv:

«SKALLET 
Ikke gjem deg bort. 
Kryp ut av skallet ditt
så ofte du kan.
Det er da du lever!

Dette smykket skal minne
deg om din indre styrke, og om 
å alltid være deg selv!»

Jeg vil jo ikke dø akkurat nå, selv om jeg er kronisk med akkurat den problematikken, og da innser jeg at jeg må prøve å leve mens jeg lever. Jeg leter etter de gode sidene mine, og prøver å sette pris på meg selv, verdsette den jeg er og gjøre små grep så jeg føler meg vel utenpå – det påvirker nemlig innsiden min. (Innlegget fortsetter under bildet.)

Jeg er nok ikke A4, men jeg er ikke bare dopapir heller! Jeg kan faktisk være ganske fin, det trodde jeg kanskje aldri jeg skulle våge å skrive, men jeg prøver meg, og når jeg tar på meg smykker kjenner jeg meg litt som bærer av akkurat kunst og dermed som et lite kunstverk selv. Det er ganske fantastisk, hva sånne små ting kan gjøre for en. På ganske naturlig vis, hvis man tar med i betraktningen at man er opptatt av detaljer og ser det vakre i ting. (Innlegget fortsetter under bildene.)

Naturserien har en kolleksjon med blader, en med sjøstjerner og skjell (sånne du finner på stranden) og denne skallet (turtle shell). Turtle-øredobbene, måler 1,1 cm i bredden og 2,8 i høyden, som gjør at de gjør mye ut av seg selv om de ikke henger ned fra øret. De sitter godt på, og det verdsetter jeg så veldig. Som på mange av de andre smykkene, kan man bestille Custom Color fra et fargekart som er enormt fargerikt – for å si det med et smil om munnen, noe jeg ofte har når jeg skriver om gleden jeg føler med emaljesmykkene. Fargene gjør de mer uttrykksfulle for meg enn «bare» sølv eller gull. Farger har jo en symbolverdi, i tillegg til at vi ofte har våre personlige favoritter. Og mens jeg leker litt med fargeskrinet og ordene, kan jeg legge til at de er «skjell-dent» vakre! Jeg beveger meg ut.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s