samfunn · tilleggsvansker

Hva er progresjon?

Mange snakker om å bli frisk. Som om å være frisk, er det store målet. Og de som setter det som kriteriet for progresjon, måler ofte friskheten i antall kilo opp, for oss som har anoreksi.

Men for meg handler ikke progresjon så mye om hvor frisk jeg er, men hvordan jeg har det med det livet jeg lever. Og når jeg trives, kan jeg gjøre fremgang på flere områder i hverdagen min. For eksempel er det lettere å innta lunsjen også sammen med andre mennesker (ikke bare med personal ansatt for å kontrollere/ivareta, men andre som ikke kjenner til problematikken min til og med) når det gir meg mulighet til å få oppleve å være en del av et miljø. Innlegget fortsetter under bildet.

Progresjon er ikke for meg å aldri ha tilbakefall, men å overleve at jeg har det. Og å føle at det er verdt å reise seg igjen for å komme tilbake til hverdagen min, etter et kanskje stygt fall. At jeg ser mening med livet, selv om det er tøft fortsatt.

Jeg syns ikke man skal se ned på oss som sliter og livene våre som stusslige for eksempel. For oss kan de være veldig store, og kanskje også verdifulle på en helt spesiell måte. Det at man må kjempe litt, gjør også at man føler en skikkelig seier når ting går bra. Nesten som å score mål i en EM-kamp, enda man er keeper og ikke utespiller. En bra prestasjon, med andre ord.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s