Hverdag · sosialt

Familieliv – for noen eller for alle?

Jeg tror på inkludering. Jeg tror på å bry seg om andre mennesker. Og jeg tror at andre også liker å bli tenkt på og inkludert, selv om de (vi) har utfordringer med å være sosiale kanskje. For meg, er familie en arena det er trygg å være sosial i. Noen som kjenner meg, og som jeg kjenner. Og som tåler meg, og holder ad meg. For meg er familie, lavterskel. Når det gjelder å sosialisere meg. Et sted som ikke krever så mye, mer enn at jeg lever da. Det er riktignok svært viktig for dem. Og for meg, har det ønsket og behovet deres, vært livreddende. Flere ganger (nesten hele tiden).

Dessverre har ikke alle det godt i familien sin. Og da er det fint å velge andre å ha kontakt med. Lage seg sin egen krets, der man blir verdsatt og føler det er fint å være. Det trenger ikke være biologisk, for at man kan være en slags familie-flokk. Men hvis man nå er en familie, er det lurt å prøve å huske på å ta vare på hverandre. For for noen, som meg for eksempel, så er det jeg får i familien min det viktigste av alt.

Det betyr ikke at man trenger å henge med moren sin om man ikke vil, eller at man må være venn med onkel på Facebook. Det er mange måter å være familie på. Personlig, er det besøk av de nærmeste samt meldinger med mamma og pappa og broren min. Jeg ringer tanta mi, som er 91 år og som jeg vil fortelle at jeg tenker på, noen ganger i uken. Alt dette, er veldig fint. For meg.

Uansett hvordan du vil være med familien din, på avstand eller nært, store sosiale ting eller bare en eller to hos deg om gangen, som jeg har, får man kjenne på. Jeg tror bare det er viktig å huske på å være sammen, hvis det gir en noe. På den ene eller andre måten, digitalt eller irl. For familien, de kjenner ofte historien ens. Og vil være med å skrive den videre. Livets eventyr, slutter ikke enda.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s