bokanmeldse · samfunn · tilleggsvansker

Triste tårer møter lattertårer?

Alle har vært triste. Noen skammer seg over å slite med å være glade. Maud Angelica Behn fikk hele Norge til å håpe i det håpløse, da hun holdt tale i sin fars begravelse. Hun sa, at det alltid finnes en utvei.

Med denne boka – Tårer av tråder (Juritzen forlag 2021, boka mi er et lesereksemplar fra forlaget) viser hun håpet med hendene. Hun har skrevet et lengre dikt som hun har illustrert selv. Hun debuterer som poet og illustratør med denne utgivelsen. Boka er fargerik og episk, fortellende, trist og smilende.

Historien er om en jente som strikker tråder av tårer. Tårer som legger seg over alt. Så strekker en fram sin lille hånd og alle tårebånd ryker. Det er en fortelling for både voksne og barn, om håp og veien videre. Det slutter ikke her. Boka opplyser også om nødnummeret, så man kan ringe noen om man trenger hjelp.

Dette er en viktig og lett bok om det tunge livet, om å slite psykisk og å aldri gi opp håpet. Hun skriver om å strikke fletter av latter og om lette, lysende katter. Det er fine språklige bilder og visualisering som får med til å dra på smilebåndet, midt i alvoret. Boka har også et godt skrevet etterord av forfatteren som gir ramme til diktet. En femmer fra meg.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s