Funksjonsnivå · Hverdag

Dimensjoner og roller

Noen ganger, har jeg godtatt at jeg er ufør, og ikke kommer til å jobbe. Men selv om man er syk, kan man gjøre friske ting, som også Ingeborg Senneset har vært opptatt av og åpen om i media.

Hva som er «friskt» (nok) og passe mye, varierer fra person til person. Med min tilstand, har det vist seg å være fint for meg å gjøre veldig mye! Så lenge rammene rundt meg er trygge og gode.

Jeg er både på jobb som VTA, altså varig tilrettelagt arbeid, og jeg leser og skriver mye på fritiden. Det gjør at jeg får brukt meg selv, og hodet jeg wr utrustet med. Selv om jeg ikke klarer meg selv, det med å velge livet, kan jeg velge en del ting som gjør livet levbart, brukbart og verdifullt for akkurat meg, og de som er glad i meg.

Det handler om balanse, og å finne de rette dimensjonene og ambisjonene for en selv. Det handler også om å fylle en rolle. Eller flere. For meg, er det enklere å være meg om jeg også kan hoppe inn i ulike roller som forteller meg litt om HVORDAN jeg kan være meg, når jeg er i dem. Oppgavene på jobben, definerer hva jeg skal gjøre cirka når, og jeg kjenner meg på hjemmebane der hvor det for kort tid siden var en fremmed verden.

Når jeg hopper inn sånn, kommer jeg på høyde med meg selv, selv om jeg ikke alltid kjenner meg høy i hatten. Jeg har mye å lære, både om skriving, samfunnet og arbeidslivet. Og derfor omfavner jeg læring – og mestring. Men alle har ikke samme utbytte, og bør ta andre valg for seg selv. Det er viktig å lytte til seg selv, og kropp og sjel og alt, men min erfaring med å være en del av samfunnet, har gitt meg mer enn det koster. Det serverer jeg et smil for.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s