Hverdag · samfunn

Rødt, hvitt og blått (tanker i vinterland)

Jeg har mange tanker i det lille hodet mitt. Og når jeg tenker på vinteren, er det med både gode og litt engstelige tanker. De gode tankene, smiler vinterlys snø og stjernedryss og jul og bursdag og gode minner, fryd og famileglede på en gang.

De andre sidene ved vinteren, er at det blir tidlig mørkt, som gjør det vanskeligere å få gjort så mye ute, glatte veier med dertil risiko og forsiktighetsregler når man ferdes ute og dette med lave temperaturer. Og ikke nok med at kulden er ubehagelig og begrensende, den er også dyr. Her i vinterland. Spesielt i år, har jo strømprisene gått til himmels. Og på den himmelen ser jeg ikke bare Betlehemsstjernen, for å si det slik. Mer gnisninger.

Vi får håpe på det beste, og ønske oss stabilitet for alle når vi ser et stjerneskudd. Selv er jeg bevisst strømprisene og prøver å være litt forsiktig med bruken, SAMTIDIG som jeg må opprettholde god innetemperatur her. Mange har jo mitt hjem som sin arbeidsplass. De skal selvsagt ikke fryse på jobb. Og jeg står han av, jeg gjør det. Og jeg er takknemlig for at regjeringen hjelper oss litt i de verste månedene. Så går det for håpentligvis rundt, for flest mulig, selv om det fortsatt er en veldig mye større utgift til strøm enn vi er vant med. Noe av det vanskeligste for meg rundt dette, har vært alle varslene i nyhetene. Om hvor dyrt det blir, ny rekord dag etter dag. Jeg har blitt redd for å gjøre mine vanlige ting, som å dusje og ha på lyset. Den angsten, må jeg trosse, til en hvis grad. Og alle folk med angst, vet at det kan være vondt og en belastning, uansett om angsten er overdrevet eller berettiget. Så over til det litt fine igjen:

Jeg rusler ut hver dag, selv om det er kaldt og til tider glatt. Jeg har på meg boblebukse og gode sko, med litt robust såle. Jeg er kledd for været, jeg er skodd for utfordringene. Jeg blir ikke Bambi på isen. Jeg blir kanskje en Disney-prinsesse, med krone på hodet og gode gjerninger. En god fe, som ønsker deg lykke til i det kalde og mørke; jeg håper du får se det fine hvite lyset. Jeg håper du får kjenne nestekjrærlighet. Jeg håper du får ha det bra med deg selv, inni deg, og at andres varme skinner på deg, slik du skinner for meg. En strålende sol.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s