Hverdag · tilleggsvansker

Mandag morgen frykter kveld

Annenhver mandag, er jeg hos legen på ettermiddagen/kvelden. Det er ålreit egentlig, for da kan jeg jobbe torsdag den uken jeg får gjort det på kvelden. Men det er likevel en stressfaktor. Det å måtte bli vurdert, fikset, motta behandling. Man vil jo helst få leve selv, slik man selv vil. Velge selv, hva man skal spise. Og ikke spise. Men det er ikke sånn, når man er i situasjon som min.

Men det at jeg får hjelp og behandling, er også en reell hjelp. Til at jeg faktisk får levd og valgt mye av innholdet i livet mitt selv. Jeg har et liv verdt å leve når vi får til samarbeidet. For rammene, gjør at jeg kan fokusere på andre ting også. På andre tider.

Men jeg skal innrømme, jeg er glad når ukas visitt er gjennomført. Som om jeg er litt lettet da. Selv om jeg ikke har noe å frykte hos min fastlege i dag. Og selv om vi har en fin dialog og gode samtaler mens vi utfører de praktiske gjøremålene. Det er bare situasjonen liksom, der man kjenner seg litt underlegen og veldig sårbar?

Man trenger kanskje bekreftelse også. På at det er greit. At jeg er meg. Både med syke og friske sider. Ingen er bare det man ser, jamfør Kirkens bymisjon blant annet, og jeg tror legen min ser meg. Han sier av og til at jeg er annerledes, men at han tror de rundt meg har prøvd å inkludere meg, men at jeg likevel vil slite med å føle tilhørighet. Jeg tror han har et poeng.

Jeg vil gi denne dagen høye, gode poeng. For arbeidsdag med mening og det nødvendige legeærendet nå snart. Sånn at resten av uka vil gå bra. Jeg krysser fingrene og tenker meg et kryss i taket som blir til ei fin stjerne, skinner på meg. Jeg får «sæla» på.

Går rett på samme hva jeg støter på? Med ønsker om en god uke. Hvervenbukta 22. januar 2022.
Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s