Hverdag · samfunn

STRØMforsynemeg

Aldri har jeg vel vært mer stresset for strømbruk enn denne vinteren. Og med god grunn. Men jeg må si, at all snakket har gjort vondt verre. For jeg har allerede forstått budskapet, i nyhetene, uten at de varsler om ny prisrekord hver gang man skrur spå Tven. Slik det var en periode rundt jul.

Jeg henger meg opp i detaljer, og de små tingene forstørrer jeg opp. Altså hver oppdatering ble som en enorm slående nyhet, som gjorde meg redd. Det var grunn til å bekymre seg over strømregningen, men vi trenger strøm for å få til hverdagen. Jeg kan ikke skru av varmen. Og fordi personal er hos meg, ble varmen også stående på høyere temperatur enn jeg ville valgt om det bare var for meg.

Men det som kun gikk utover meg, om jeg ikke gjorde, ble også særlig vanskelig å gjennomføre. Som å dusje. Det er forsyne meg fint med folkeopplysning, men kanskje hadde det vært greit om vi fikk nyhetene noen ganger, og ellers visste hvor vi kunne sjekke nåværende kilowatt-pris, at de ikke trengte «banke det inn» som en bombe som når som helst smeller og det går i svart, i det ganske hjem. Innlegget fortsetter under bildet.

Jeg håper nå regjeringen finner en løsning for mer forutsigbar strømleveranse og pris, som gir folk litt trygghet og at ikke strømprisen gjør at folk ikke har råd til andre livsviktige ting, eller mulighet til å ha en hverdag som føles verdig. Det kan media få lov å rope ut 🙂

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s